Cu Macedonia de Nord, 3-2, Rădoi a surprins, alegând să îl coboare pe Nicolae Stanciu lângă Răzvan Marin, la mijloc. Asta pentru că forța României e dată de trioul din spatele vârfului, acolo unde sunt foarte multe soluții, iar fotbaliștii care pot evolua pe acele posturi sunt în formă. O tactică riscantă, dar asumată de selecționer în contextul în care adversarul era unul care nu e de primă mână.

România - Germania, preliminariile CM | Rădoi schimbă tactica

Să joci fără închizător clasic cu Germania e "sinucidere", iar antrenorul tricolorilor știe foarte bine acest lucru. În consecință, îl va urca pe Stanciu și va aduce lângă Răzvan Marin un mijlocaș defensiv, cel mai probabil Alexandru Crețu.
Europa League
Mesajul lui Ianis Hagi după calificarea lui Rangers în finala Europa League! "Ibrox baby, e diferit"
06/05/2022 LA 06:32
În privința ofensivei, lucrurile vor arăta total diferit contra naționalei lui Low. De altfel, accidentarea lui Coman nu are legătură cu planurile lui Rădoi, acesta protejându-i pe Mihăilă (care a fost introdus repede aseară din cauza faptului că jucătorul de la FCSB nu a mai putut continua) și pe Ianis Hagi în perspectiva confruntării cu Germania.
Astfel, Mihăilă, Stanciu și Ianis Hagi au cele mai mari șanse să fie titulari duminică, ei urmând să îl sprijine pe unicul vârf, Pușcaș. Nu e complet exclus să fie folosit Keșeru, dar vârful lui Ludogorets a dezamăgit aseară. În plus, fostul lider al echipei U21 e mai masiv și mai puternic, lucru care îl face favorit pentru titularizare. Ca atare, Rădoi ar putea face nu mai puțin de 5 schimbări față de echipa care a început duelul cu Macedonia de Nord (Camora, Crețu, Mihăilă, Ianis Hagi și Pușcaș au șanse bune să înceapă din primul minut).
Mihai Stoichiţă, şeful Comisiei Tehnice a FRF, a confirmat că problemele defensive din partida de la mijlocul săptămânii nu vor fi prezente contra Germaniei, partida fiind una de o cu totul altă factură. Tricolorii nu se vor expune la fel de mult, întregul joc fiind gândit diferit de stafful tehnic.
"Au fost lucruri care ne-au pus inima la încercare, dar partitura lui Rădoi a dus la multe ocazii pentru noi, dar și șanse pentru adversari. Nu cred că vom mai avea așa probleme cu Germania, cum am avut cu Macedonia, chiar dacă Germania e superioară din toate punctele de vedere.
Așa văd eu meciul. Când pregătești cu preponderență faza de apărare acest gen de joc, în care trebuie să știi să speculezi puținele șanse pe care le ai, poți avea senzația de siguranță pe faza de apărare", a declarat Mihai Stoichiță, la Digi Sport.

România - Germania, preliminariile CM | Toate testele COVID-19 ale tricolorilor, negative

Mirel Rădoi a revenit în ultima clipă pe banca primei reprezentative, înainte de meciul cu Macedonia de Nord. Selecţionerul a fost descoperit pozitiv cu COVID-19, înainte de reunirea lotului, la Mogoşoaia. Evident, înainte de duelul cu Germania, de duminică, s-au efectuat noi teste şi toţi jucătorii au primit "undă verde".
"Am primit rezultatele la testarea COVID solicitată de UEFA înaintea disputării partidei cu Germania. Toți tricolorii și toți membrii staff-ului au rezultate negative, suntem gata de marele meci! Hai România!", notează siteul oficial al FRF.
România - Germania se joacă duminică, tot pe Arena Naţională (ora 21:45), în timp ce Macedonia va evolua la Skopje în faţa Liechtensteinului, teoretic cea mai slabă echipă din grupă.
Turkish Süper Lig
Informații de ultimă oră despre viitorul lui Moruțan și Cicâldău! Unde pot ajunge cei doi români
27/04/2022 LA 15:14
Fotbal
#AiNoștri | Povestea lui Ianis Vulpe! Interviu exclusiv cu românul care joacă la Pacos de Ferreira
21/04/2022 LA 12:12