Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Dumitrescu a ales primul 11 al României pentru EURO 2024! Poziția pe care l-ar folosi pe Ianis Hagi

Bianca Dumitru

Publicat 30/03/2024 la 17:44 GMT+2

România a înregistrat o remiză și o înfrângere în primele două amicale din 2024, dinaintea Campionatului European din Germania. După meciurile cu Irlanda de Nord și Columbia, Ilie Dumitrescu a analizat lotul lui Edi Iordănescu și a vorbit despre jucătorii care nu trebuie să lipsească de la EURO 2024.

Răzvan Marin și Ianis Hagi (România)

Credit imagine: Getty Images

Echipa națională de fotbal a României a început pregătirea pentru turneul final al Campionatului European din 2024, iar în această lună a susținut primele două meciuri amicale, cu Irlanda de Nord și Columbia.
După duelurile din ultimele săptămâni, Ilie Dumitrescu a analizat lotul lui Edi Iordănescu și a vorbit despre "tricolorii" care nu ar trebui să lipsească din primul 11 de la EURO 2024. Printre altele, fostul mare fotbalist a rezolvat problema portarilor, spunând că el l-ar titulariza pe Horațiu Moldovan.
În plus, Ilie Dumitrescu a recomandat utilizarea lui Ianis Hagi pe postul de mijlocaș central dreapta în sistemul 4-3-3, în ciuda faptului că fotbalistul de la Alaves a evoluat mai degrabă ca mijlocaș central ofensiv și extremă dreapta.
Conform Digi Sport, în ceea ce privește atacul României, fostul internațional s-a arătat nehotărât, precizând că "bătălia" pentru postul de extremă stânga în primul 11 ar urma să se dea între Valentin Mihăilă și Florinel Coman.
Astfel, echipa națională propusă de Ilie Dumitrescu pentru EURO 2024 arătă așa: Moldovan - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Hagi, Screciu, Stanciu - Man, Drăguș, Coman / Mihăilă.
Citește și:

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA EURO 2024

România - Ucraina va fi primul meci al jucătorilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Această partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Cât de departe va ajunge România la EURO 2024?
Euro 2024 debutează pe 14 iunie, Munchen urmând să găzduiască confruntarea dintre țara gazdă, Germania, şi Scoția. Vom avea fotbal fără pauză în perioada 14 - 26 iunie, pentru ca fazele eliminatorii să înceapă pe 29 iunie.
Per total, Campionatul European din 2024 va avea loc pe 10 stadioane din 10 orașe, iar 9 dintre acestea au organizat partide și la Cupa Mondială din 2006. Singura noutate față de turneul din urmă cu 17 ani este Dusseldorf, dar orașul a organizat partide la Cupa Mondială din 1974, dar și la EURO 1988.
Cele 10 orașe care vor organiza partidele de la EURO 2024 sunt Berlin, Koln, Munchen, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Dusseldorf.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo