În vară, PSG a dat lovitură după lovitură pe piața transferurilor. Cele mai mediatizate mutări au fost cele ale căpitanilor de la Barcelona și Real Madrid, Messi și Sergio Ramos. Fostul simbol blanco nu și-a prelungit contractul cu trupa de pe Bernabeu și venea să întărească defensiva lui Pochettino.
Lucrurile nu au stat deloc așa cum spera Ramos, care încă nu a apucat să debuteze pentru formația pariziană. El a fost chinuit de accidentări sezonul trecut, bifând doar 15 meciuri pentru Real în La Liga, iar problemele medicale continuă. Dincolo de acestea, Pochettino a dat de înțeles că apărătorul spaniol nu stă foarte bine nici la capitolul moral. Sergio Ramos știe ce putea face în trecut și conștientizează că, la aproape 36 de ani, nu mai poate da același randament.
"Realitatea este că Sergio Ramos este diferit față de cum era în 2014. Trebuie să înțeleagă și el asta. Nici Messi și Neymar nu mai sunt la fel, e normal. Acești fotbaliști sunt mari campioni, dar trebuie să se obișnuiască cu realitatea. Cu toții avem în vedere că au fost cei mai buni, dar trebuie să fie la nivelul lor cel mai bun din acest moment. Ei se raportează mereu la ce au făcut, e nevoie să vadă ce pot face cel mai bine acum", a spus antrenorul argentinian pentru Movistar+.
Premier League
"Ronaldo nu e nici măcar în top 5!" Starul lui United, făcut praf de un fost atacant de la Real
ACUM 3 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
BARCELONA, UN NOU TRANSFER DE NEÎNȚELES! ATACANTUL CARE VINE ÎN IARNĂ SĂ ÎL "SALVEZE" PE KOEMAN

Pochettino, cuvinte mari despre Mbappe și Messi

Întrebat despre situația lui Mbappe, Pochettino a explicat că oficialii fac tot posibilul pentru a-i prelungi contractul, existând optimism în acest sens.
Independent de rezultatul negocierilor, tehnicianul sud-american a promis că va miza pe Kylian până în vara lui 2022, fiind un profesionist desăvârșit, care nu se menajează vreodată.
"Am văzut întotdeauna clubul ferm în această privință. Ideea a fost ca el să continue cu noi și l-am văzut pe Mbappe calm. Este un mare profesionist, un băiat inteligent, e tânăr, dar e matur în gândire. Ca fotbalist, este extraordinar, e deja campion mondial. El este prezentul și viitorul", a mai spus Pochettino.
Era de așteptat ca relația Pochettino - Messi să fie una perfectă, în contextul în care ambii sunt argentinieni, dar o primă ruptură între ei s-a produs la partida cu Lyon, când tehnicianul l-a schimbat pe fostul star al Barcelonei.
Acel diferend e de domeniul trecutului, antrenorul lui PSG vorbind în termeni laudativi despre ce a însemnat și ce înseamnă Leo pentru fotbalul mondial.
"Este o figură mondială. Probabil cel mai bun din toate timpurile. Să îl avem pe Leo în fotbal a fost un dar al vieții. Nimeni nu se aștepta la plecarea lui de la Barcelona, ​​nici măcar el. Președintele Leonardo și clubul, în general, au făcut o treabă excelentă pentru a-l aduce pe Messi. A creat așteptări enorme la Paris și în întreaga lume. Îmi place naturalețea lui și sentimentul că trebuie să înapoieze dragostea pe care a primit-o", a comentat tehnicianul.
Liga
Marile cluburi europene vor să-i dea lovitura Barcelonei! Ce echipă i-a făcut deja o ofertă lui Fati
ACUM O ORĂ
Premier League
Tot mai multe voci vor ca Balonul de Aur 2021 să nu ajungă la Messi! Cine e favoritul lui Ferguson
ACUM 2 ORE