După o epocă în care hegemonia Messi-Ronaldo a fost oprită doar de Modric, părea că a venit rândul ca alţi fotbalişti să cucerească prestigiosul trofeu oferit de France Football. Totuşi, în ultima perioadă argentinianul Barcelonei a redus mult ecartul faţă de Mbappe, văzut marele favorit, şi e acum cotat cu a doua şansă. Multe vor depinde de acest final de sezon, dar şi de ce se întâmplă la Euro.
Lewandowski, jucătorul atât de nedreptăţit anul trecut, când nu avea cum să îi scape "Balonul de Auro", doar că acesta nu s-a mai acordat, e acum cotat abia cu a 4-a şansă. De Bruyne, Messi şi Mbappe îl depăşesc, în viziunea bookmakerilor, pe atacantul lui Bayern.

Bătălia pentru Balonul de Aur: 4 nume grele în luptă

Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
ACUM 11 ORE
4. Robert Lewandowski (cotă 6)
Cu 26 de goluri şi 3 assisturi în acest an, polonezul lui Bayern a câştigat şi Campionatul Mondial al cluburilor. Bavarezii vor cuceri şi titlul, însă "Regina Europei" a dezamăgit în Liga Campionilor, unde a fost eliminată de PSG, în sferturi.
Chiar şi aşa, un Euro 2020 puternic, dublat poate de titlul de golgheter al competiţiei, ar putea să întoarcă lucrurile în favoarea vârfului leşilor. Pentru asta e nevoie ca Polonia să prindă măcar un sfert de finală, performanţă care nu e deloc imposibilă.
3. Kevin De Bruyne (cotă 4,5)
8 goluri şi 7 assisturi în 2021 pentru belgian, care a câştigat deja Cupa Ligii Angliei. City va câştiga şi titlul şi aproape sigur va juca ultimul act al Champions League, după ce s-a impus la Paris, scor 2-1, în turul semifinalei cu PSG.
Evident, KDB nu poate să concureze ca cifre cu marii golgheteri ai Europei, însă este motorul din spatele performanţelor lui City. Văzut de mulţi cel mai bun pasator din lume, mijlocaşul poate să îşi ducă echipa naţională, Belgia, spre câştigarea Euro, lucru care l-ar aduce în pole-position pentru Balonul de Aur 2020.
2. Lionel Messi (cotă 3,6)
26 de goluri şi 9 assisturi în această jumătate de an, în care argentinianul a bifat doar 26 de partide pentru Barcelona.
Messi şi-a dus echipa pe umeri spre cucerirea Cupei, iar acum speră la un titlu istoric, într-o bătălie care angrenează 4 echipe. Starul lui Koeman are cifre fantastice individual, dar are nevoie şi de trofee pentru a putea emite pretenţii reale la al 7-lea Balon de Aur.
1. Kylian Mbappe (cotă 3,3)
Fără îndoială că Mbappe va câştiga mai mult de un Balon de Aur în carieră, dar specialiştii nu mai sunt la fel de siguri că acest lucru se va întâmpla în 2021.
Vârful francez are 23 de goluri şi 3 assisturi în 2021, dar e pe punctul să iasă din Champions League. În plus, PSG nu e deloc sigură că va lua titlul în Franţa, lucru care i-ar afecta mult şansele lui Kylian.
Ca şi în cazul lui De Bruyne, Euro poate fi marea şansă pentru Mbappe. Deja campion mondial, vârful francez are ocazia să devină şi campion european, iar acest lucru ar putea fi decisiv în drumul spre cea mai importantă distincţie individuală din fotbal.
Cupa Mondială FIFA
Sergio Aguero sare în apărarea lui Messi după amenințarea pugilistului Canelo Alvarez
ACUM 18 ORE
Cupa Mondială FIFA
The Times, anunț uriaș: Leo Messi pleacă de la PSG după Cupa Mondială
IERI LA 17:24