Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

8 lucruri de știut înainte de reluarea meciurilor din Champions League

Ion Alexandru

Actualizat 05/08/2020 la 15:47 GMT+3

Champions League revine după aproape 5 luni, iar marile favorite sunt obligate să-și confirme statul în cel mai ciudat sezon european din istorie.

Trofeul UEFA Champions League la tragerea la sorți

Credit imagine: Eurosport

Meciurile din Champions League se vor relua în această săptămână, când se vor disputa ultimele patru meciuri din optimile de finală.
Programul optimilor de finală este următorul:
  • 7 august, ora 22:00: Manchester City - Real Madrid (2-1 în tur)
  • 7 august, ora 22:00: Juventus - Olympique Lyon (0-1 în tur)
  • 8 august, ora 22:00: Bayern Munchen - Chelsea (3-0 în tur)
  • 8 august, ora 22:00: FC Barcelona - Napoli (1-1 în tur)
Programul sferturilor de finală:
  • 12 august, ora 22:00: Atalanta - PSG
  • 13 august, ora 22:00: RB Leipzig - Atletico Madrid
  • 14 august, ora 22:00: Napoli/Barcelona - Chelsea/Bayern
  • 15 august, ora 22:00 Real Madrid/Manchester City - Olympique Lyon/Juventus
Pentru că bucuria revenirii Champions League este atât de mare, ne-am propus să vă prezentăm 8 lucruri interesante de știut înaintea reluării meciurilor, câte unul despre fiecare echipă prezentă în optimi.

1. Manchester City este principala favorită la câștigarea Champions League

Privind cotele de la pariuri sportive din oferta agentiilor, putem observa că formația lui Pep Guardiola e considerată principala favorită la câștigarea Champions League. Cota "cetățenilor" este 4.50, în timp ce Bayern Munchen are 4.65, PSG 5.50, iar Atletico Madrid are cota 8.00. Cea mai bună performanță a lui Manchester City în Champions League este semifinala din sezonul 2015/2016, când a fost eliminată tocmai de Real Madrid. Anul trecut, City s-a oprit în sferturile de finală, fiind eliminată de Tottenham Hotspur.

2. Trofeul Champions League e mai important ca oricând pentru Real Madrid

Echipa lui Zidane a fost învinsă de Manchester City în prima manșă, dar are un motiv în plus să facă o nouă "remontada" și să câștige apoi trofeul Champions League. Miza este de ordin financiar, în condițiile în care Real Madrid are pierderi de 180 de milioane de euro pentru că meciurile se dispută fără spectatori și turneul din această vară a fost amânat. În aceste condiții, prin câștigarea Champions League, Real Madrid ar reuși să obțină venituri în valoare de 50 de milioane de euro.

3. Juventus a pierdut prima dată acasă în ultimii 2 ani

Înaintea confruntării cu Olympique Lyon, Juventus Torino a fost învinsă pentru prima dată pe teren propriu în ultimii doi ani. Campioana Italiei a pierdut cu 3-1 în duelul cu AS Roma, însă în această partidă au fost menajați mai mulți jucători, printre care și Cristiano Ronaldo. Cei de la Juventus au sacrificat această partidă pentru a fi cât mai proaspeți la ora returului cu Olympique Lyon.

4. Francezii sunt optimiști înaintea returului cu Juventus

Lyon a disputat primul meci din ultimele luni în finala Cupei Ligii Franței, dar a fost învinsă de PSG la loviturile de departajare, după ce scorul în timpul regulamentar a fost 0-0. Totuși, antrenorul Rudi Garcia se declară optimist înaintea meciului cu Juventus. "Să pierzi la penaltiuri cu PSG ne arată că am făcut un meci bun. Puteam face mai bine, dar până la urmă penaltiurile sunt o loterie. Am construit o fundație bună înaintea confruntării cu Juventus. Vom lua lucrurile pozitive și le vom folosi pentru a ajunge în sferturile din Champions League", a afirmat antrenorul Rudi Garcia.

5. Thiago Alcantara a revenit la Bayern Munchen și e în formă

Bayern Munchen l-a recuperat pe Thiago Alcantara înaintea returului cu Chelsea Londra. Mijlocașul a fost folosit în victoria cu 1-0 din meciul amical cu Olympique Marseille. El a arătat o formă bună și a avut cele mai multe pase încercate (73), dar și cele mai multe pase reușite (65). Evoluția sa a fost lăudată la unison de presa din Germania.

6. Pierderi importante pentru Chelsea înaintea confruntării cu Bayern Munchen

De parcă înfrângerea cu 3-0 din meciul tur cu gruparea bavareză nu a fost suficientă, Chelsea va merge la Munchen și fără trei jucători importanți. Astfel, Christian Pulisic, Cesar Azpilicueta și Pedro s-au accidentat în timpul finalei Cupei Angliei, pierdută în fața celor de la Arsenal după reușitele lui Aubameyang. "Cu siguranță nu vor putea juca săptămâna viitoare", a spus managerul Frank Lampard.

7. Întăriri pentru FC Barcelona înaintea returului cu Napoli

După ce a pierdut titlul în Spania, FC Barcelona se concentrează pe Champions League. Iar înaintea returului cu Napoli, care pleacă de la 1-1, Barcelona i-a recuperat pe Antoine Griezmann și Ousmane Dembele, care s-au întors la antrenamente și pot face parte din lot.

8. Căpitanul lui Napoli s-a accidentat înaintea meciului cu FC Barcelona

Lorenzo Insigne, căpitanul lui Napoli, s-a accidentat în timpul partidei câștigate contra celor de la Lazio, scor 3-1. El a izbucnit în lacrimi și nu știe deocamdată dacă va putea fi pe teren. "Sperăm să nu fie atât de grav precum am crezut inițial", a afirmat Gennaro Gattuso, antrenorul celor de la Napoli, care a mai spus că pe Messi "l-ar putea marca doar în vis". După 1-1 în meciul tur, cei de la Napoli visează însă la un nou meci mare contra Barcelonei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo