Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, eliminată dramatic de Porto după 120 de minute! Dortmund, calificată de Haaland

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 10/03/2021 la 00:58 GMT+2

Borussia Dortmund și FC Porto sunt primele două echipe calificate în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Dortmund a trecut de Sevilla, scor 5-4 la general (3-2 în tur/2-2 în retur). În celălalt meci al serii, Porto s-a impus dramatic în fața lui Juventus, scor 4-4 la general (2-1 în tur/2-3 în retur), după 120 de minute.

Juventus - Porto, în Champions League

Credit imagine: Getty Images

FINAL: Juventus - FC Porto 3-2 (4-4, la general)

FLUIER FINAL! Juventus, final de drum în Champions League! Porto a rezistat eroic în inferioritate numerică și a obținut calificarea în sferturi, după 120 de minute, scor 4-4 la general (2-1 în tur/2-3 în retur), grație celor două goluri marcate în deplasare.
Min 117. GOOOOOOOOL Juventus! Campioana Italiei respiră și visează în continuare la calificare! Bernardeschi a executat cornerul, iar Rabiot s-a înălțat elegant și a trimis cu capul în plasă.
Min 115. GOOOOOOOOOL Porto! Lusitanii au dat lovitura la Torino și sunt cu un pas în sferturile Champions League! Sergio Oliveira a executat lovitura liberă de la 30 de metri cu un șut puternic, pe sub zid, lângă bară. Szczesny s-a întins cât a putut, dar n-a reușit să salveze.
Min 110. Kulusevski a intrat furtunos în careu și a șutat la colțul scurt, dar Mbemba a intervenit salvator, prin alunecare, și a respins în corner.
Min 106. A început repriza secundă de prelungiri!
PAUZĂ! Juventus - FC Porto 3-3, la general, după prima repriză de prelungiri.
Min 91. A început prima repriză de prelungiri la Torino!
FLUIER FINAL după primele 90 de minute! Meciul dintre Juventus și Porto va intra în prelungiri.
INFO: Chiesa a fost implicat în 5 goluri în ultimele 4 meciuri disputate la Juventus (3 goluri 2 assist-uri).
Min 63. GOOOOOOL Juventus! Chiesa reușește "dubla" cu o reluare cu capul, după centrarea perfectă expediată de Cuadrado. La acest scor, meciul intră în prelungiri.
Min 57. Ce intervenție reușește Pepe! Veteranul lui Porto l-a oprit în ultima clipă pe Chiesa, rămas singur cu poarta goală!
Min 54. Cartonaș roșu pentru Porto! Taremi a fost al doilea galben, pentru o ieșire nervoasă, și a fost eliminat.
Min 49. GOOOOOOL Juventus! Chiesa a primit o pasă în careu de la Ronaldo și a finalizat cu un șut în vinlcu.
Min 46. A început repriza a doua!
PAUZĂ! Juventus - FC Porto 0-1 (1-3, la general), după primele 45 de minute.
Min 45+2. Oliveira îl mai pune o dată la încercare pe Szczesny, dar portarul lui Juventus plonjează și prinde mingea.
Min 27. Marchesin, din nou providențial! Portarul lui Porto s-a opus în fața lui Morata, care a preluat și a șutat de la bara a doua, după o centrare venită din partea dreaptă.
Min 24. Porto, din nou periculoasă! Corona a scăpat pe flancul drept și a finalizat faza cu un șut la colțul scurt, însă pe direcția lui Szczesny. Portarul lui Juventus a reținut fără mari emoții.
Min 19. GOOOOOOOL Porto! Sergio Oliveiro transformă penalty-ul cu un șut în dreapta lui Szczesny! Porto conduce cu 3-1 la general!
Sergio Oliveira calcia il rigore durante Juventus-Porto - Champions League 2020/2021 - Getty Images
Min 18. Penalty pentru Porto! Demiral l-a faultat pe Taremi în careu, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri.
Min 7. Porto, replică instantă! Taremi a avut o dublă ocazie. Șutul său din careu s-a oprit în blocajul fundașilor lui Juventus, apoi tot el a trimis cu capul, dar mingea a lovit bara transversală.
Min 3. Ocazie uriașă pentru Juventus, în debutul meciului! Morata a reluat periculos cu capul, dar portarul Marchesin a reușit o paradă impresionantă și și-a salvat echipa.
Min 1. A început meciul de la Torino!
Echipele de start:
  • Juventus: Szczesny - Cuadrado, Bonucci, Demiral, Alex Sandro - Chiesa, Arthur, Rabiot, Ramsey - Morata, Ronaldo
  • FC Porto: Marchesin - Manafa, Mbemba, Pepe, Sanusi - Corona, Sergio Oliveira, Uribe, Otavio - Marega, Taremi
INFO: Fundașul român Radu Drăgușin se află pe banca de rezerve a lui Juventus.

FINAL: Borussia Dortmund - Sevilla 2-2 (5-4, la general)

FINAL. Dortmund s-a impus cu 5-4, la general (3-2 în tur/2-2 în retur), în fața Sevillei și s-a calificat în sferturile Champions League.
Min 90+6. GOOOOOOL Sevilla! En Nesyri înscrie în prelungiri, după un assist al lui Rakitic.
Min 69. GOOOOOOL Sevilla! En Nesyri transformă lovitura de la 11 metri, cu un șut puternic sub bara transversală.
Min 68. Penalty pentru Sevilla! Emre Can comite un fault în careu, iar arbitrul arată punctul cu var.
INFO: Haaland a avut nevoie de numai 14 meciuri ca să înscrie 20 de goluri în Champions League. Prin comparație, Messi a avut nevoie de 40 de partide, iar Cristiano Ronaldo de 56.
INFO: La vârsta de 20 de ani și 231 de zile, Erling Haaland a devenit cel mai tânăr jucător din istorie care ajunge la 20 de goluri marcate în UEFA Champions league. Super-fotbalistul norvegian a depășit recordurile lui Kylian Mbappe (21 de ani și 355 de zile) și Lionel Messi (22 de ani și 266 de zile).
Min 54. GOOOOOOL Borussia Dortmund! Haaland execută din nou, tot în colțul din stânga lui Bono, dar portarul Sevillei n-a mai reușit să intervină.
Min 52. Același Haaland și-a asumat responsabilitatea și a executat lovitura de la 11 metri, dar Bono a apărat. Totuși, goalkeeper-ul Sevillei nu a stat cu un picior pe linia porții în momentul șutului, iar arbitrul a dictat repetarea penalty-ului.
Min 51. Momente incredibile! Haaland a reușit să înscrie, dar golul a fost anulat de VAR pentru un fault comis asupra atacantului norvegian cu o fază în urmă, și a fost dictat penalty pentru Dortmund.
Min 46. A început repriza a doua!
PAUZĂ! Dortmund - Sevilla 1-0 (4-2, la general), după primele 45 de minute.
INFO: Haaland a ajuns la 9 goluri înscrise în actualul sezon de Champions League, în 6 apariții.
INFO: Haaland a devenit primul jucător care reușește să înscrie cel puțin 30 de goluri pentru Borussia Dortmund în toate competițiile dintr-un singur sezon, după Pierre-Emerick Aubameyang, în stagiunea 2016/2017:
  • Aubameyang: 40 de goluri în 46 de meciuri
  • Haaland: 30 de goluri în 29 de meciuri
Min 35. GOOOOOOL Borussia Dortmund! "Mașinăria de goluri" Erling Haaland deschide scorul în Germania, cu o reluare simplă din fața porții! Starul norvegian a fost servit ideal de Marco Reus și a trimis cu latul în plasă.
Erling Haaland (BVB)
Min 18. Sevilla, din nou aproape de gol! Ocampos l-a servit cu o pasă în interiorul careului pe Suso, care a finalizat cu un șut cu latul, pe lângă poartă.
Min 3. Sevilla, mai periculoasă în debutul partidei! Ocampos a expediat un șut de la 16 metri, dar mingea a fost respinsă fără mari emoții de goalkeeper-ul Hitz.
Min 1. A început partida de la Dortmund!
Echipele de start:
  • Dortmund: Hitz - Morey Bauza, Can, Hummels, Schulz - Dahoud, Delaney, Bellingham - Hazard, Haaland, Reus
  • Sevilla: Bono - Navas, Kounde, Diego Carlos, Acuna - Jordan, Fernando, Oscar - Ocampos, En Nesyri, Suso
Preview (scris de Nicu Savin)
UEFA Champions League revine astăzi cu primele 2 partide retur din cadrul optimilor de finală. Borussia Dortmund-Sevilla și Juventus-FC Porto sunt meciurile în urma cărora vom afla primele 2 sfertfinaliste ale acestui sezon din competiția supremă a fotbalului european.
În partida de la Dortmund, gazdele au prima șansă după ce s-au impus cu 3-2 pe Ramon Sanchez Pizjuan. Suso a deschis scorul foarte repede, dar reușita lui Dahoud și dubla lui Haaland i-a adus pe nemți în avantaj la pauză. De Jong a marcat golul de 2-3 pe final, gol care îi ține totuși pe andaluzi în cărțile calificării.
Totuși, șansele echipei lui Lopetegui de a întoarce soarta acestei duble manșe sunt destul de mici, judecând după ultimele rezultate. De la turul contra Borussiei, Sevilla a câștigat un singur meci (2-0 la Osasuna). Ulterior, andaluzii au pierdut 3 meciuri la rând, inclusiv cel cu Barcelona din Cupa Spaniei, fiind eliminați din semifinale după ce câștigaseră cu 2-0 în tur.
În schimb, Dortmund a dat semne de revenire în Bundesliga, câștigând confruntările cu Schalke și Arminia Bielefeld, iar apoi au avansat și în semifinalele Cupei Germaniei după victoria de pe terenul lui Gladbach. Seria bună a lui Dortmund a fost întreruptă de înfrângerea din "Der Klasiker", contra lui Bayern Munchen.
Pentru meciul din această, Borussia l-a pierdut pe Jadon Sancho, care se alătură astfel accidentaților mai vechi: Akanji, Schmelzer și Witsel. În plus, Guerreiro și Reyna au și ei probleme medicale și sunt incerți pentru confruntarea de pe Signal Iduna Park. De partea cealaltă, Lopetegui nu se va putea baza pe Alex Vidal și Franco Vasquez.
Federico Chiesa, Porto-Juventus, Champions League 2020-21, Getty Images

Juventus-Porto | Torinezii riscă să iasă din Champions League încă din optimi pentru al 2-lea an la rând

În celălalt meci din această seară, Juventus este obligată să câștige pentru a evita o nouă eliminare prematură din Champions League. În sezonul precedent, torinezii au fost scoși de Olympique Lyon și ar fi o adevărată dramă dacă și în acest an ar părăsi atât de repede competiția.
În tur a fost 2-1 pentru portughezi. Aceștia au condus cu 2-0 după golurile marcate de Taremi și Marega, dar golul lui Chiesa din minutul 82 ar putea cântări enorm în economia calificării. Echipa lui Pirlo are nevoie de un succes la limită, un 1-0 fiind suficient pentru calificare. Cristiano Ronaldo este din nou marea speranță a lui Juventus, starul portughez fiind menajat în partida cu Lazio tocmai pentru a fi în formă maximă în această seară.
Antrenorul "Bătrânei Doamne" are în continuare serioase probleme de lot. Dybala și De Light sunt accidentați, Bentancur este în izolare, iar Danilo este suspedat pentru cumulul de cartonașe galbene. La portughezi, cel mai important jucător care ar putea lipsi este Pepe, care a acuzat prebleme medicale, dar făcut însă deplasarea la Torino.
Cele 2 formații s-au mai întâlnit o dată în optimile Champions League, în sezonul 2016-2017. Bianconerii au trecut atunci mai departe după o dublă victorie: 2-0 la Porto și 1-0 la Torino.
Cele mai importante evenimente din cele 2 partide din această seară le veți putea găsi în format LIVETEXT pe eurosport.ro începând cu ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo