Juventus se schimbă din temelii: Pirlo, înlocuit de "domnul Champions League", Ronaldo out!

Cristian Mihală

Actualizat 10/03/2021 la 08:36 GMT+2

Juventus va trece printr-un proces amplu de schimbare în vară, după trei ani la rând în care a ieșit prematur din Champions League. Pirlo va fi schimbat, Zinedine Zidane fiind marele pariu al lui Agnelli. Ronaldo va pleca și el, foarte probabil.

Juventus-Trainer Andrea Pirlo (r.) und Cristiano Ronaldo (l.)

Credit imagine: Getty Images

Campioană timp de 9 ani la rând în Serie A, Juve a jucat două finale de Champions League, ambele pierdute (cu Barcelona și Real Madrid). În 2018, "Bătrâna Doamnă" a făcut un sacrificiu financiar imens pentru a-l aduce la Torino pe Cristiano Ronaldo, omul care a cucerit 5 Ligi ale Campionilor (una cu United, 4 cu Real) și care e golgheterul all-time în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Rezultatul nu a fost cel scontat, torinezii fiind eliminați în sferturi, de Ajax, în stagiunea 2018-2019, pentru ca în anii următori să părăsească celebra competiție încă din optimi (Lyon și Porto au fost "călăii Bătrânei Doamne").

Zidane, marele pariu al lui Agnelli, la Juventus

În vară, Andrea Agnelli, CEO-ul lui Juve va trage linie și există toate șansele să se producă o adevărată revoluție la club. Pirlo a dezvăluit că a primit garanții că va fi păstrat, însă conducerea a trimis acest mesaj pentru a păstra liniște la echipă, astfel încât piemontezii să nu piardă locul de Champions League din campionat. Sarri a plătit cu postul sezonul trecut din cauza insuccesului din Ligă, deși a câștigat campionatul. Ca atare, Pirlo, un antrenor fără experiență care și-a demonstrat limitele, nu va mai primi credit.
Cel puțin asta susține Tuttomercatoweb, care dezvăluie că oficialii lui Juve pariază pe Zinedine Zidane. "Domnul Champions League", așa cum e denumit după ce a câștigat trei Ligi ale Campionilor la rând cu Real, are o relație rece cu Florentino Perez. În contextul în care nu va lua titlul și nu va câștiga Liga Campionilor, Real se va despărți de francez. De altfel, zvonurile demiterii lui au fost extrem de prezente în presa spaniolă în iarnă, iar președintele de pe Bernabeu pare să se fi decis asupra înlocuitorului: Max Allegri, fostul antrenor al lui Juve.
"Planul este clar: Juve vrea să îl aducă pe Zinedine Zidane", notează sursa citată. Zizou s-ar întoarce astfel la prima dragoste, el fiind unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria recentă a "Bătrânei Doamne". Cu el în teren, Juve a cucerit două lo scudetto și a jucat două finale de Champions League la rând.

Ronaldo, out de la Juventus?

Ronaldo este un exemplu pentru ceilalți în vestiarul lui Juventus, fiind un profesionist desăvârșit, însă acesta pare să fi ajuns spre apusul carierei. A împlinit 36 de ani și a fost considerat de presa italiană cel mai slab om al lui Pirlo în duelul cu Porto.
CR7 îi costă pe torinezi 60 de milioane de euro/an, astfel că sacrificiul financiar pe care îl fac nu se justifică. Lusitanului îi expiră contractul cu italienii în vara viitoare și, foarte probabil, va fi lăsat să plece - contra unei sume modice - din vara acestui an.
De altfel, după înfrângerea cu Porto, de aseară, oficialii lui Juve au lăsat de înțeles că CR7 nu mai face parte din planurile de viitor ale echipei.
"Avem încă un an de contract, avem timp să vorbim cu el dacă este necesar. Prelungirea contractului lui nu este pe ordinea de zi", a spus Fabio Paratici pentru Sky TV, după eliminarea din Champions League.
Pe lângă Ronaldo, care e în atenția mai multor grupări din Premier League, printre care și Manchester United, Rabiot și Dybala vor fi și ei foarte probabil transferați. De asemenea, ambii au oferte din cel mai tare campionat al lumii, francezul fiind dorit atât de City, cât și de Everton.

Pogba și Aouar, țintele lui Juventus

Contractul lui Pogba cu Manchester United expiră la sfârșitul sezonului viitor, iar Raiola a afirmat recent că nu exclude o plecare a francezului.
"Italia este ca acasă pentru Paul. I-ar plăcea să se întoarcă la Juve dar vom vedea ce se va întâmpla după Euro. Paul vrea să joace la cel mai înalt nivel", a declarat Raiola.
Pogba și Raiola au declarat în pre-sezon vara trecută că francezul este pregătit de o nouă provocare, în contextul discuțiilor despre un transfer al său la Real Madrid. Această mișcare nu s-a concretizat pentru că Manchester United a cerut în jur de 195 de milioane de euro pentru mijlocaș.
Acum, Juve mizează pe faptul că "diavolii" vor lăsa mult din preț, în contextul în care în iarna lui 2022 Pogba intră în ultimele 6 luni de contract și poate semna liber de contract.
În ultimele luni, fratele lui Pogba a "turnat gaz pe foc" declarând că singura șansă ca United să obțină bani pe Paul e să îl transfere în această vară.

Aouar, dorit și el de Juventus

În acest sezon, Juventus a arătat că are mari probleme la construcție, mai ales în zona mijlocașilor centrali. Arthur, adus de la Barcelona în locul lui Pjanic, este o dezamăgire, iar echipa are nevoie clar de fotbaliști care să sprijine mai mult atacul.
Chiar dacă Pogba va fi adus, eurosport.co.uk anunță că pe lista italienilor se mai află un nume: mijlocașul lui Lyon, Houssem Aouar.
După sezonul impresionat de Champions League făcut anul trecut, Aouar a devenit țintă pentru mulți granzi ai Europei, dar Lyon a reușit să îl păstreze. Acum îi va fi greu să îl mai țină un an, fotbalistul dorind să facă un pas în față în carieră.
Cotat la 50 de milioane de euro, mijlocașul cu origini algeriene are marele avantaj al vârstei, comparativ cu Pogba (are doar 22 de ani). În plus, e un "arhitect" mai bun al fazelor de atac și apare mai des la finalizare. Spre deosebire de jucătorul lui United, Aouar poate evolua și în flancul stâng, în caz de nevoie, fiind un fotbalist polivalent.
Interesant va fi ce se va întâmpla în ofensivă, în contextul în care Ronaldo și Dybala vor fi vânduți, cum se speculează. Zidane e un mare fan al lui Mbappe, însă Juve va avea o concurență serioasă pentru a-l semna pe atacantul lui PSG. Acesta nu doar că cere un salariu enorm, dar pare principala țintă a lui Florentino Perez, la Real Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo