Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leipzig, obligată să-i achite compensații financiare lui Liverpool! Ce sumă vor primi "cormoranii"

Nicu Savin

Actualizat 08/03/2021 la 14:33 GMT+2

Partida retur dintre Liverpool RB Leipzig din optimile Champions League nu se va juca pe Anfield, iar UEFA obligă clubul german să le achite compensații financiare britanicilor.

RB Leipzig - FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Din cauza restricțiilor dure din Germania, RB Leipzig a solicitat ca partida retur cu Liverpool din optimile Champions League să nu se dispute pe Anfield. Nemții ar fi fost obligați să stea 14 zile în carantină dacă ar fi călătorit în Anglia, astfel că meciul se va juca la Budapesta, pe Puskas Arena, la fel ca și prima manșă.
Potrivit germanilor de la Bild, Leipzig este obligată de UEFA să achite suma de 1,5 milioane de €, bani care vor fi dați celor de la Liverpool, drept compensație pentru faptul că sunt obligați să facă deplasarea în Ungaria și pe care nu i-ar fi cheltuit dacă meciul s-ar fi jucat pe Anfield.
"Nu putem juca jocul în Liverpool din cauza restricțiilor privind răspândirea coronavirusului. Astfel că Liverpool a trebuit să caute o altă locație.Prin urmare, în calitate de club vizitator, conform reglementărilor UEFA, suntem obligați să plătim despăgubiri.", a declarat pentru Bild directorul comercial de la Leipzig, Florian Scholz.
Prima opțiune pentru cei de la Liverpool a fost să joace meciul pe De Kuip, arena lui Feyenoord, dar guvernul olandez a impus noi restrciții și acest lucru nu a fost posibil. Stadionul lui Udinese sau Arena Națională din București su fost luate de asemenea în calcul, dar în cele din urmă s-a optat pentru Puskas Arena, pentru că durata deplasării celor de la Liverpool este mai scurtă până în capitala Ungariei.
Liverpool

Champions League, ultima șansă pentru Liverpool de a-și salva sezonul

Liverpool a avut un sezon de coșmar până acum. Echipa lui Klopp a doborât mai multe recorduri negative în Premier League, unde se află abia pe locul 8 după 28 de etape. De asemenea, "cormoranii" au părăsit repede Cupa Ligii și Cupa Angliei, astfel că Champions League rămâne ultimul obiectiv care ar putea fi atins în acest sezon.
Chiar dacă nu va beneficia de avantajul terenului propriu în returul cu Leipzig, Liverpool are prima șansă de a accede în sferturi, datorită victoriei cu 2-0 din tur. Totuși, forma arătată de campioana Angliei în ultimele săptămâni a fost foarte slabă, în timp ce Leipzig a adunat 4 victoriii (3 în Bundesliga și una în Cupa Germaniei) de la meciul tur și are toate motivele să spere că poate întoarce soarta calificării.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo