Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lionel Charbonnier sare în apărarea lui Colțescu! "Lăsați-mă să spun". Cum a fost el numit în Congo

Cristian Mihală

Actualizat 09/12/2020 la 10:17 GMT+2

Lionel Charbonnier, fostul mare portar al lui Auxerre și Rangers, este de părere că turcii de la Istanbul Başakşehir au luat prea personal o remarcă a lui Colțescu fără încărcătură rasistă.

Scandal de rasism cu Sebastian Colțescu în prim plan

Credit imagine: Eurosport

Arbitrul român Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după ce a folosit cuvântul "negrul acela" la adresa unei persoane din staff-ul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir. Partida de fotbal dintre PSG și Istanbul Başakşehir, contând pentru etapa a 6-a a Grupei H din Liga Campionilor, s-a întrerupt și va fi reluată azi, de la 19.55, cu o altă brigadă.
Aseară, totul a degenerat după 16 minute de joc, iar ambele echipe au părăsit terenul, în semn de protest față de arbitrul român Sebastian Colțescu. În timpul meciului oaspeții au protestat de mai multe ori față de deciziile arbitrului de centru, Ovidiu Hațegan, care l-a eliminat pe Pierre Webo, fost internaţional camerunez, antrenorul asistent al echipei turce. Dar centralul nu a știut cine este vinovat și a încercat să afle întrebându-l pe Colțescu, arbitrul de rezervă. Acesta a folosit sintagma "negrul acela" pentru a-l indica pe Pierre Webo, lucru care a dus la un scandal fără precedent.
Arbitrul român a încercat să explice faptul că remarca sa nu e una malițioasă. Pe microfoanele de fond, se aude cum Colțescu se justifică, punctând că "negru" în limba română nu este un cuvânt rasist.

Lionel Charbonnier e convins că Sebastian Colțescu nu a avut o remarcă rasistă

Pus la zid de presa occidentală, Colțescu și-a găsit un aliat în Lionel Charbonnier. Fostul portar al lui Auxerre, cu prezențe la naționala Franței, a antrenat-o în 2015 pe SM Sanga Balende, formație din Republica Democrată Congo. Acolo, el era "albul acela" și nimeni nu a considerat că acel apelativ are un caracter rasist.
"Lăsați-mă să spun ce am de spus. Am antrenat în Africa și întotdeauna s-a vorbit despre mine ca despre "albul acela". Nimeni nu s-a gândit vreodată că e rasism, nici măcar eu", a spus Lionel Charbonnier pentru RMC Sport.
Partida PSG - Istanbul Bașakșehir se va relua azi (ora 19:55), din minutul 14, de la scorul 0-0, dar cu o altă brigadă de arbitri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo