Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG - Atalanta 2-1 | Povestea eroului neașteptat, Eric Maxime Choupo-Moting

Ion Alexandru

Actualizat 13/08/2020 la 07:11 GMT+3

Choupo-Moting ar fi trebuie să plece de la Paris pe 30 iunie, dar acceptat prelungirea contractului cu două luni spre deosebire de Cavani. Camerunezul este acum eroul neașteptat al Parisului după ce a adus calificarea în semifinalele Champions League cu un gol care a răpus Atalanta în minutul 93.

Eric Maxim Choupo-Moting a adus calificarea lui PSG în semifinalele Champions League

Credit imagine: Getty Images

Choupo-Moting a marcat și a calificat echipa milionarilor PSG în semifinale, dar imaginea care simbolizează starea de spirit din vestiarul lui PSG a venit imediat după meci. Ales jucătorul meciului, Neymar i-a oferit trofeul lui Choupo-Moting, adevăratul erou al serii.
PSG | Eric Maxim Choupo-Moting primește trofeul de jucătorul meciului de la Neymar
Intrat în minutul 79 în locul unui Icardi ineficient, camerunezul a reușit golul eliberator după o centrarea a lui Kylian Mbappe în minutul 93.
Când am intrat pe teren m-am gândit că nu vreau să întorc la Paris! Am dat totul. Îl cunosc pe Kylian, îi știu viteza și eram convins că atunci când centrează trebuie să fiu pregătit - Choupo-Moting

Choupo-Moting, eroul "sărac" din vestiarul milionarilor

Aventura unui gol care a adus-o pe PSG în semifinalele Champions League a început în iunie, când Choupo Moting a acceptat să rămână încă 2 luni pe PSG fără nici măcar să meargă la negocieri. După decizia lui Cavani de a pleca, familia camerunezului născut în Germania l-a convinsă să rămână pentru Final 8 de la Lisabona. Atacantul de 1.91m a venit liber de contract în 2018 de la Stoke City și a fost mereu un om foarte bun de vestiar. Mereu cu zâmbetul pe buze, Choupo-Moting este unul din cei mai apreciați jucători în afara terenului.
Trebuie să vorbim despre el. Muncește impecabil, deși mai are doar 3 săptămâni de contract și este un coleg excepțional. Este un simbol al atmosferei de la PSG - Ander Herrera
Norocul n-a fost mereu de partea lui Choupo-Moting. Acest al doilea gol din cariera sa în Champions League este însă unul extrem de "greu", marcat în ziua în care parizienii au aniversat 50 de ani de existență. Din retrogradat cu Stoke City în Championship acum doi ani, Choupo-Moting este acum erou la Paris, un oraș care revine în semifinalele Champions League după 25 de ani datorită celui mai prost plătit dintre atacanții lui Tuchel. Chiar și Jese, atacantul spaniol care are un singur meci la prima echipă în ultimii 2 ani are salariu dublu fața de eroul din sferturile Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo