Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adversar accesibil pentru CFR Cluj în primul tur al Champions League! Cifrele celor două echipe

Bianca Dumitru

Publicat 15/06/2021 la 14:27 GMT+3

CFR Cluj și-a aflat astăzi adversara din primul tur al Champions League. Campioana României o va înfrunta pe FK Borac Banja Luka, echipă care s-a impus în sezonul 2020/21 în campionatul din Bosnia și Herțegovina.

CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj are parte de un adversar accesibil în primul tur din UEFA Champions League. Este vorba despre FK Borac Banja Luka, echipă din Bosnia și Herțegovina care nu ar trebui să le pună probleme campionilor României.
Borac Banja Luka a devenit campioană în Premijer Liga în sezonul 2020/21, înregistrând 21 de victorii, 4 rezultate de egalitate și 8 înfrângeri. Bosniecii au în palmares două titluri de campioni și o Cupă cucerite pe plan intern, dar și o Cupă a Europei Centrale și o Cupă a Iugoslaviei.
De cealaltă parte, CFR Cluj a cucerit în stagiunea recent încheiată al patrulea titlu consecutiv de campioană a României, de-a lungul sezonului regulat și al playoff-ului înregistrând 26 de victorii, 8 remize și 6 înfrângeri. Clujenii au câștigat, de-a lungul istoriei, 7 titluri de campioni, 4 Cupe și 4 Supercupe ale României.

CFR Cluj, mai bine cotată decât Borac Banja Luka

Potrivit site-ului transfermarkt.com, echipa din Bosnia și Herțegovina este cotată la 5,33 de milioane de euro, cel mai valoros fotbalist din lot fiind Almedin Ziljkic, a cărui cotă de piață este de 700.000 de euro.
Lotul celor de la CFR Cluj are o valoare de peste 5 ori mai mare decât al adversarilor din primul tur al Champions League. Campionii României sunt cotați la 27,55 de milioane de euro, cel mai scump jucător fiind Andrei Burcă, a cărui valoare este în acest moment de 3,3 milioane de euro. La CFR se mai află încă 13 fotbaliști ale căror cote sunt mai mari de 1 milion de euro, printre ei fiind portarii Arlauskis și Bălgrădean, fundașii Camora și Manea, dar și jucătorii ofensivi Debeljuh, Costache și Omrani.
Clujenii au și avantajul de a avea un lot mai experimentat, media de vârstă a jucătorilor de la CFR fiind de 29,5 ani, cu 4 ani mai mare decât media de vârstă a bosniecilor.

Cap de serie și în turul 2

Dacă va trece de Borac Banja Luka, CFR Cluj va fi cap de serie și în turul doi al Champions League, unde le-ar putea întâlni pe una dintre următoarele echipe: Skhendija (Macedonia), Slovan Bratislava (Slovacia), Dinamo Tbilisi (Georgia), Zalgiris Vilnius (Lituania), Alashkert (Armenia), Flora Tallinn (Estonia), Buducnost Podgorica (Muntenegru), Kairat Almaty (Kazakhstan), Lincoln Red Imps (Gibraltar) sau Omonia Nicosia (Cipru).
Tragerea la sorți pentru duelurile din turul doi este programată miercuri, 16 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo