Lukaku e nefericit la Chelsea. A spus-o răspicat într-un interviu care a stârnit vâlvă la finalul anului trecut, dar se părea că totul e de domeniul trecutului. Evoluția atacantului sâmbătă, pe Selhurst Park, contra lui Palace (trupa lui Tuchel s-a impus in-extremis, scor 1-0), a creat un nou val de discuții aprinse în Regat. Asta pentru că Romelu a atins de doar 7 ori mingea, o dată în momentul în care a fost fluierul de start. Vorbim de un record negativ pentru orice jucător, în istoria Premier League, de când aceste date sunt culese în statistica partidelor.
"Ce pot să fac eu? Nu știu", a spus Tuchel la conferința de presă de dinainte de partida cu Lille, din Champions League, pentru ca apoi, întrebat dacă sistemul folosit are legătură cu izolarea lui Lukaku în avanposturi să fie cât se poate de tranșant: "Nu are nicio legătură cu sistemul". Altfel spus, în opinia lui Tuchel, vina îi aparține exclusiv vârfului belgian, care e indolent și nu se implică suficient.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
INAMICUL NUMĂRUL UNU AL LUI MESSI A LOVIT DIN NOU: "ESTE O POVARĂ... NU ARE DREPTUL SĂ SE PLÂNGĂ"

Chris Sutton, critici dure pentru Lukaku

Chris Sutton, un atacant sosit la rândul pe Stamford Bridge său pe o sumă uriașă pentru momentul realizării transferului (1999), a fost și el neiertător cu atacantul belgian. Fostul vârf englez a marcat în stagiunea 1999-2000 un singur gol pentru Chelse, în 28 de partide, dar spune că, dacă ar fi avut cifrele lui Lukaku de sâmbătă, i-ar fi fost rușine să dea ochii cu ai săi coechipieri, în vestiar. La belgian e vorba de lipsă de respect pentru culorile clubului, de indiferență și lipsă de motivație, ceva de neînțeles din partea unui jucător care a costat 100 de milioane de euro.
"În 1999, am devenit cel mai scump jucător din istoria lui Chelsea. S-au plătit pentru mine 10 milioane de lire și nu am reușit să conving. După un singur sezon în albastru, am fost vândut. Dar dacă aș fi terminat o partidă cu doar 7 atingeri de balon, aș fi fost atât de rușinat încât nu m-aș fi întors în vestiar. Pentru un atacant care joacă 90 de minute, să aibă o asemenea statistică...înseamnă un singur lucru: "Mă ascund pe teren". Nu există niciun alibi, nu te poți plânge că nu ai fost jucat de coechipieri, că nu ai fost pus în valoare când atingi mingea de doar 7 ori. Mișcă-te mai mult, vino la combinații, e imposibil ca ceilalți colegi să te ignore", a spus Sutton pentru Daily Mail.
Cifrele lui Lukaku împotriva lui Palace
Lukaku are șansa să se revanșeze pentru probabil cel mai slab meci din carieră azi, împotriva lui Lille, în manșa tur a optimilor de finală din Champions League. Totuși, judecând după cum a arătat fostul vârf al lui Inter în weekend, nu ar fi deloc exclus ca atacantul să nu mai fie titular.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55