Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gest de lider al lui Azpilicueta din finala Campionatului Mondial al Cluburilor? Cum s-a remarcat căpitanul lui Chelsea

Eurosport
DeEurosport

Publicat 14/02/2022 la 16:28 GMT+2

Chelsea a învins-o pe Palmeiras sâmbătă, în finala Campionatului Mondial al Cluburilor, scor 2-1. Golul decisiv a fost marcat de Havertz, pe finalul reprizelor de prelungire, iar reușita sa din penalty a fost precedată de un gest demn de un căpitan din partea lui Cesar Azpilicueta.

Chelsea captain Cesar Azpilicueta holds the ball after the penalty has been awarded

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Nicolae
În momentul în care lui Chelsea i-a fost acordată lovitura de la 11 metri în minutul 115, Azpilicueta s-a dus la punctul cu var cu mingea în mână. Jucătorii grupării braziliene au venit la fundașul spaniol și au încercat să îl intimideze, deoarece au crezut că el este cel care își va asuma responsabilitatea imensă. Căpitanul londonezilor știa că Havertz va fi cel care va executa penalty-ul, dar nu a vrut ca neamțul să simtă presiunea pusă de adversari.
Azpilicueta a luat asupra sa întreaga tensiune, iar Havertz a reușit să marcheze de la punctul cu var penalty-ul care a adus pe Stamford Bridge primul campionat al cluburilor din istoria echipei. Londonezii au mai disputat o finală în 2012, însă au pierdut atunci trofeul în fața celor de la Corinthians.
Spaniolul a vorbit după partidă despre gestul său: "A fost o tactică, deoarece deja știam cum sunt jucătorii lui Palmeiras. Știam că s-ar fi năpustit asupra executantului de penalty și de aceea am luat mingea. Kai știa că o să bată el și nu am vrut să simtă presiune. A fost un moment decisiv și Kai este unul dintre cei mai buni executanți."
Fundașul a vorbit despre toată tensiunea pe care rivalii de la Palmeiras au creat-o în jurul lui, fără să știe că Havertz va executa lovitura de pedeapsă: "Am așteptat și am ascultat tot ce au spus rivalii mei și a funcționat, iar asta este cel mai important lucru."
Citește și:

Chelsea vânează noi trofee

După succesul din Emiratele Arabe Unite, trupa lui Thomas Tuchel vrea să cucerească și mai multe trofee. Chelsea va disputa pe 27 februarie finala Cupei Ligii Angliei, în fața celor de la Liverpool. De asemenea, londonezii joacă în FA Cup la începutul lunii martie în faza optimilor, împotriva unui adversar facil la prima impresie, Luton Town.
Gruparea de pe Stamford Bridge este angrenată și în Champions League, unde o întâlnesc tot în faza optimilor pe Lille, în campania de apărare a trofeului câștigat anul trecut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo