Articol scris de Andrei Nicolae
În momentul în care lui Chelsea i-a fost acordată lovitura de la 11 metri în minutul 115, Azpilicueta s-a dus la punctul cu var cu mingea în mână. Jucătorii grupării braziliene au venit la fundașul spaniol și au încercat să îl intimideze, deoarece au crezut că el este cel care își va asuma responsabilitatea imensă. Căpitanul londonezilor știa că Havertz va fi cel care va executa penalty-ul, dar nu a vrut ca neamțul să simtă presiunea pusă de adversari.
Club World Cup
Thomas Tuchel va conduce Chelsea în finala Cupei Mondiale a Cluburilor
11/02/2022 LA 21:12
Azpilicueta a luat asupra sa întreaga tensiune, iar Havertz a reușit să marcheze de la punctul cu var penalty-ul care a adus pe Stamford Bridge primul campionat al cluburilor din istoria echipei. Londonezii au mai disputat o finală în 2012, însă au pierdut atunci trofeul în fața celor de la Corinthians.
Spaniolul a vorbit după partidă despre gestul său: "A fost o tactică, deoarece deja știam cum sunt jucătorii lui Palmeiras. Știam că s-ar fi năpustit asupra executantului de penalty și de aceea am luat mingea. Kai știa că o să bată el și nu am vrut să simtă presiune. A fost un moment decisiv și Kai este unul dintre cei mai buni executanți."
Fundașul a vorbit despre toată tensiunea pe care rivalii de la Palmeiras au creat-o în jurul lui, fără să știe că Havertz va executa lovitura de pedeapsă: "Am așteptat și am ascultat tot ce au spus rivalii mei și a funcționat, iar asta este cel mai important lucru."
Citește și:

Chelsea vânează noi trofee

După succesul din Emiratele Arabe Unite, trupa lui Thomas Tuchel vrea să cucerească și mai multe trofee. Chelsea va disputa pe 27 februarie finala Cupei Ligii Angliei, în fața celor de la Liverpool. De asemenea, londonezii joacă în FA Cup la începutul lunii martie în faza optimilor, împotriva unui adversar facil la prima impresie, Luton Town.
Gruparea de pe Stamford Bridge este angrenată și în Champions League, unde o întâlnesc tot în faza optimilor pe Lille, în campania de apărare a trofeului câștigat anul trecut.
Club World Cup
Chelsea, a doua finalistă de la Campionatul Mondial al cluburilor! Lukaku, omul decisiv cu Al Hilal
09/02/2022 LA 18:24
Club World Cup
Chelsea, arbitrată de roboți la Campionatul Mondial al Cluburilor! Ce spune FIFA despre acest sistem
03/02/2022 LA 09:23