Soarta lui Koeman la cârma Barcelonei a fost scrisă aseară, după un nou eșec al catalanilor, de această dată la Rayo Vallecano. Batavul a fost demis, iar moștenirea sa pe Camp Nou nu e una care să dăinuiască. Un singur trofeu obținut, 67 de meciuri (48 în La Liga, 11 în Liga Campionilor, 6 în Cupă și 2 în Supercupa Spaniei) și doar 39 de victorii.
Presa iberică anunță la unison că Xavi este principalul favorit să vină în locul antrenorului batav, dar lucrurile nu sunt nici pe departe așezate. Ca atare, Laporta s-a întâlnit încă din această dimineață, de la 8:00, cu cei din conducerea catalanilor pentru a pune la bătaie planul de redresare al echipei.
CITEȘTE ȘI:
Liga
Ce lovitură! Un star de la Barcelona își negociază transferul la PSG! Ar putea pleca gratis în 2022
ACUM 19 ORE
VARIANTA "DE LUX" A LUI LAPORTA, DACĂ XAVI REFUZĂ SĂ VINĂ ÎN LOCUL DEMISULUI KOEMAN
Sergi Barjuan, interimar la Barcelona pentru 3 meciuri?
Discuțiile preliminare cu Xavi deja au avut loc, însă acesta e sub contract cu Al Sadd și, chiar dacă se bate palma, mutarea nu va fi făcută de pe o zi pe alta. În acest moment, Laporta caută soluții pentru a îi oferi lui Koeman compesnațiile de 8 milioane de euro aferente contractului, dar și pentru a avea un buget pentru Xavi, stafful acestuia, și campania de transferuri din iarnă.
Mundo Deportivo scrie că numirea fostului mijlocaș ar putea să aibă loc abia în timpul pauzei internaționale din noiembrie, ceea ce înseamnă că Barcelona va fi pregătită în următoarele 3 meciuri de tehnicianul de la echipa a doua a clubului, Sergi Barjuan.
Acesta va conduce sigur antrenamentul de azi, care a fost mutat de la 11 pentru ora 17. Barjuan ar urma să fie pe banca formației blaugrana cu Alaves (pe Camp Nou), cu Dinamo Kiev (în Ucraina - Liga Campionilor) și în confruntarea contra Celtei Vigo.
Sursa citată notează că Laporta studiază și alte variante în afară de Xavi, deși e puțin probabil să apară surprize. Dorința cea mare a președintelui e Ten Hag, dar acesta nu e dispus să renunțe la Ajax, o variantă de rezervă fiind Gallardo (River Plate).
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Xavi vrea la Barcelona doi atacanți din Premier League! Pe cine a pus ochii antrenorul
IERI LA 15:57
Premier League
Rangnick, făcut praf: "Nu îi pasă câtuși de puțin de fotbal, e un trădător și un mercenar"
26/11/2021 LA 10:26