Partidele din etapa a 2-a au debutat miercuri, pe 19 iunie. Brazilia, țara gazdă a competiției, s-a împiedicat surprinzător în meciul cu Venezuela, într-un duel în care jucătorii antrenați de Tite au avut două goluri anulate de arbitrajul video. Brazilienii au dominat copios partida, însă confruntarea cu venezuelenii s-a încheiat indecis, 0-0.
De pasul greșit al brazilienilor a profitat selecționata statului Peru. Peruvienii au câștigat prima lor partidă la Copa America 2019 împotriva Boliviei cu 3-1, asta deși bolivienii au condus cu 1-0 prin reușita din penalty a lui Marcelo Martins. Peru a revenit până la pauză prin golul lui Paolo Guerrero, iar în repriza secundă au punctat Jefferson Farfan și Edison Flores.
În clasamentul grupei, Brazilia și Peru au câte patru puncte, iar cele două vor avea meci direct în această seară, iar învingătoarea va termina pe prima poziție. Venezuela are două puncte, însă stă la mâna rezultatelor. Dacă va învinge Bolivia, se poate califica în sferturi în cazul în care una din Brazilia sau Peru va pierde.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
ACUM 4 ORE
Din grupa B însă a venit prima formație calificată deja în sferturi. Este vorba despre Columbia, selecționata pregătită de lusitanul Carlos Queiroz trecând de Qatar destul de greu, 1-0, prin golul lui Duvan Zapata în minutul 86.
În urma acestui rezultat, soarta Argentinei va fi strâns legată de ce va face Columbia în ultima partidă din grupe. Argentinienii nu au putut să câștige partida cu Paraguay, încheiată la egalitate, 1-1. Richard Sanchez a deschis scorul în prima repriză, Lionel Messi a restabilit egalitatea în partea secundă din penalty, însă Paraguay a avut șansa victoriei, irosită însă de Derlis Gonzales, care a ratat o lovitură de la 11 metri.
Prin urmare, Columbia este pe primul loc cu 6 puncte și are asigurată calificarea în faza următoare chiar de pe primul loc. În schimb, Argentina va trebui să învingă Qatarul pentru a se califica mai departe, dar și să spere că Paraguay nu va învinge Columbia.
Nu în ultimul rând, din grupa C mai avem o selecționată ce va merge în sferturi. Chile, învingătoare în ultimele două ediții, a trecut și de Ecuador cu 2-1 prin golurile înscrise de Jose Fuenzalida și Alexis Sanchez, în timp ce pentru ecuadorieni restabilise la un moment dat egalitatea Enner Valencia din penalty.
Celălalt meci din grupa C s-a disputat între Uruguay și Japonia. Cele două formații au oferit o partidă spectaculoasă, terminată la finalul celor 90 de minute cu scorul de 2-2. Niponii au condus de fiecare dată prin reușitele lui Koji Miyoshi, dar sud-americanii au revenit semnate de Luis Suarez și Jose Maria Gimenez.
Așadar, Chile este prima cu șase puncte, urmată de Uruguay cu patru puncte, Japonia se află pe trei cu un punct, în timp ce Qatarul nu a acumulat niciun punct. Reamintim că în sferturi se califică primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune două formații de pe locul trei.
Programul transmisiunilor din etapa a 3-a a fazei grupelor:
Sâmbătă, 22 iunie:
Ora 22:00 – Peru v Brazilia – Eurosport 1
Ora 22:00 – Bolivia v Venezuela
Duminică, 23 iunie:
Ora 22:00 – Qatar v Argentina – Eurosport 1
Ora 22:00 – Paraguay v Columbia
Marți, 25 iunie:
Ora 02:00 – Chile v Uruguay – Eurosport 1
Ora 02:00 – Japonia v Qatar
Premier League
Îl pierde Liverpool pe Mo Salah? Clubul, "nepregătit" pentru cerințele salariale ale egipteanului
ACUM 6 ORE
Africa Cup of Nations
Mo Salah ține Egipt în viață la Cupa Africii pe Națiuni. Nigeria s-a calificat în optimi
ACUM 13 ORE