Copa America este o competiție extrem de atractivă și în același timp importantă pentru naționalele din America de Sud, dar numărul mic de echipe de pe acel continent reprezintă o problemă. În mod repetativ, acelelași naționale ajung la turneul final și de aceea șefii fotbalului din America de Sud caută soluții de a transforma competiția într-una mai puternică.
Următoarea ediție a Copei America este programată să se dispute în 2024, în Ecuador, dar gazda competiției ar putea fi schimbată. Conform presei din America de Sud, șefii CONMEBOL și cei ai CONCACAF lucrează de ceva timp la un plan prin care să unească turneele finale continentale într-unul singur, care ar urma să se desfășoare în SUA.
Astfel, echipe precum Brazilia, Argentina, Uruguay, Ecuador, Columbia sau Chile vor lupta pentru trofeu alături de SUA, Mexic, Canada sau Costa Rica, ceea ce ar crește cu siguranță interesul la nivel mondial. Conform Mundo Deportivo, discuțiile în acest sens sunt extrem de avansate, iar în 2024 am putea avea parte la un turneu final extrem de puternic.
Copa América
Messi, scrisoare emoționantă pentru argentinieni după câștigarea Copei America: "Pentru Diego!"
12/07/2021 LA 07:26
Citește și:

Copa America 2024 s-ar putea juca în SUA

Nu ar fi pentru prima dată când Copa America ar fi găzduită de SUA. În 2016, când s-au împlinit 100 de ani de la prima ediție, s-a întâmplat la fel. La acel turneu final au participat 16 echipe, dintre care 6 din America Centrală și de Nord (SUA, Mexic, Costa Rica, Haiti, Jamaica și Panama). Chile s-a impus atunci la penalty-uri în fața Argentinei, în finala jucată pe MetLife Stadium din New Jersey.
Ediția de peste doi ani ar urma să fie un eveniment pregătitor pentru SUA în vederea Mondialului din 2026, pe care americanii îl vor găzdui alături de Canada și Mexic.
Uruguay și Argentina sunt cele mai titrate echipe din America de Sud, având câte 15 trofee ale Copei America în palmares. Urmează Brazilia, cu 9 titluri și la mare distanță Chile, Peru și Paraguay, cu câte două ediții câștigate. Columbia și Bolivia au câte un singur trofeu.
Ultima ediție a Copei America a avut loc anul trecut, când Argentina a pus mâna pe trofeu după o pauză de 28 de ani. Messi & Co s-au impus cu 1-0 într-o finală cu Brazilia, țară care a și găzduit competiția.
Copa América
"Tipul ăsta este minunat!" Mesajul lui Neymar pentru Messi după finala Copa America
11/07/2021 LA 16:54
Copa América
Finala Copa America, miză dublă pentru Leo Messi! Cum îl poate egala pe Pele în meciul cu Brazilia
07/07/2021 LA 10:12