Real Sociedad a câștigat Cupa Spaniei după ce a învins-o în finală pe marea rivală din Țara Bascilor, Athletic Bilbao, scor 1-0. Mikel Oyarzabal a înscris unicul gol al meciului disputat la Sevilla în minutul 63 și le-a adus "alb-albaștrilor" primul trofeu după 34 de ani.
Imanol Alguacil este omul care a condus-o pe Real Sociedad către primul trofeu după mai bine de 3 decenii. Antrenorul de 49 de ani, fost jucător și fan înfocat al bascilor, a dat frâu liber emoțiilor la finalul partidei.

Antrenorul lui Real Sociedad s-a dezlănțuit după ce a câștigat Cupa Spaniei, în fața lui Athletic Bilbao

Copa del Rey
Real Sociedad a câștigat Cupa Spaniei, după o finală cu Athletic Bilbao
04/04/2021 LA 05:09
La conferința de presă, Alguacil s-a transformat din antrenor în ultras. Tehnicianul a îmbrăcat tricoul lui Sociedad, a ridicat un fular deasupra capului și a început să scandeze un cântec al suporterilor basci.
"Asta este pentru toți care știu ce înseamnă Real Sociedad!", a strigat Imanol Alguacil.
"Suntem mândri, am vrut să realizăm asta și am făcut-o. Suntem foarte mândri!", a mai declarat antrenorul lui Real Sociedad, după finala cu Bilbao.
Imanol Alguacil și-a petrecut întreaga carieră de antrenor în curtea lui Real Sociedad. În 2013, fostul jucător al bascilor a devenit secund la echipa a doua, iar un an mai târziu a fost numit principal la Real Sociedad B. Patru ani mai târziu, Alguacil a primit vestea cea mare: avea să devină antrenorul primei echipe.
Imanol Alguacil a condus-o pe Sociedad în 117 meciuri, iar trofeul câștigat aseară reprezintă cea mai mare performanță a carierei sale.

Real Sociedad a câștigat Cupa Spaniei, după ce a învins-o în finală pe Athletic Bilbao

Real Sociedad s-a impus în fața rivalei Athletic Bilbao în finala Cupei Spaniei, scor 1-0. Meciul de la Sevilla, amânat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, a fost decis de golul marcat de Oyarzabal în minutul 63.
Inigo Martinez, fundașul lui Bilbao, l-a faultat în careu pe Portu, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, după intervenția tehnologiei VAR. Oyarzabal și-a asumat responsabilitatea și a transformat.
Bilbao n-a avut forța să restabilească egalitatea, iar Real Sociedad și-a trecut în palmares cea de-a 3-a Cupă a Spaniei din istoria clubului, după cele câștigate în 1909 și 1987. Astfel, Sociedad a spart "gheața" și a cucerit primul trofeu după o pauză de 34 de ani.
Interesant este că finala Cupei Spaniei (ediția 2020/2021) se va disputa peste numai două săptămâni. Pe 17 aprilie, Bilbao își putea încerca din nou norocul în ultimul act al competiției, împotriva Barcelonei.
Copa del Rey
Modul inedit în care au sărbătorit jucătorii lui Athletic Bilbao calificarea în finala Cupei Spaniei
06/03/2020 LA 08:07
Copa del Rey
Real, eliminată din "sferturile" Cupei Spaniei, după ce a fost condusă cu 3-0 pe Santiago Bernabeu
06/02/2020 LA 20:14