Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul lui Real Sociedad s-a dezlănțuit după ce a câștigat Cupa Spaniei, în fața lui Bilbao

Cosmin Cioboata

Publicat 04/04/2021 la 14:12 GMT+3

Real Sociedad a învins-o pe rivala Athletic Bilbao în finala Cupei Spaniei (ediția 2019/2020) și și-a trecut în palmares primul trofeu după o așteptare de 34 de ani. Imanol Alguacil, antrenorul lui Sociedad, s-a dezlănțuit la conferința de presă de la finalul meciului.

Imanol Alguacil, antrenorul lui Real Sociedad

Credit imagine: Twitter

Real Sociedad a câștigat Cupa Spaniei după ce a învins-o în finală pe marea rivală din Țara Bascilor, Athletic Bilbao, scor 1-0. Mikel Oyarzabal a înscris unicul gol al meciului disputat la Sevilla în minutul 63 și le-a adus "alb-albaștrilor" primul trofeu după 34 de ani.
Imanol Alguacil este omul care a condus-o pe Real Sociedad către primul trofeu după mai bine de 3 decenii. Antrenorul de 49 de ani, fost jucător și fan înfocat al bascilor, a dat frâu liber emoțiilor la finalul partidei.

Antrenorul lui Real Sociedad s-a dezlănțuit după ce a câștigat Cupa Spaniei, în fața lui Athletic Bilbao

La conferința de presă, Alguacil s-a transformat din antrenor în ultras. Tehnicianul a îmbrăcat tricoul lui Sociedad, a ridicat un fular deasupra capului și a început să scandeze un cântec al suporterilor basci.
"Asta este pentru toți care știu ce înseamnă Real Sociedad!", a strigat Imanol Alguacil.
"Suntem mândri, am vrut să realizăm asta și am făcut-o. Suntem foarte mândri!", a mai declarat antrenorul lui Real Sociedad, după finala cu Bilbao.
Imanol Alguacil și-a petrecut întreaga carieră de antrenor în curtea lui Real Sociedad. În 2013, fostul jucător al bascilor a devenit secund la echipa a doua, iar un an mai târziu a fost numit principal la Real Sociedad B. Patru ani mai târziu, Alguacil a primit vestea cea mare: avea să devină antrenorul primei echipe.
Imanol Alguacil a condus-o pe Sociedad în 117 meciuri, iar trofeul câștigat aseară reprezintă cea mai mare performanță a carierei sale.

Real Sociedad a câștigat Cupa Spaniei, după ce a învins-o în finală pe Athletic Bilbao

Real Sociedad s-a impus în fața rivalei Athletic Bilbao în finala Cupei Spaniei, scor 1-0. Meciul de la Sevilla, amânat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, a fost decis de golul marcat de Oyarzabal în minutul 63.
Inigo Martinez, fundașul lui Bilbao, l-a faultat în careu pe Portu, iar arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri, după intervenția tehnologiei VAR. Oyarzabal și-a asumat responsabilitatea și a transformat.
Bilbao n-a avut forța să restabilească egalitatea, iar Real Sociedad și-a trecut în palmares cea de-a 3-a Cupă a Spaniei din istoria clubului, după cele câștigate în 1909 și 1987. Astfel, Sociedad a spart "gheața" și a cucerit primul trofeu după o pauză de 34 de ani.
Interesant este că finala Cupei Spaniei (ediția 2020/2021) se va disputa peste numai două săptămâni. Pe 17 aprilie, Bilbao își putea încerca din nou norocul în ultimul act al competiției, împotriva Barcelonei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo