A fost primul titlu cucerit de Jiangsu, în istoria de 62 de ani a clubului. Performanța bifată în finala campionatului reprezintă și o reușită personală impresionantă pentru Cosmin Olăroiu. "Oli" a devenit primul tehnician român care devine campion în 4 țări diferite. De-a lungul carierei, antrenorul de 51 de ani a mai cucerit titlul în România (cu FCSB), Arabia Saudită (cu Al Hilal) și Emiratele Arabe Unite (Al Ain și Al Ahli).
În prezent, tehnicianul român de pe banca Jiangsu Suning ia în calcul inclusiv o revenire într-un campionat din Europa. Mai multe cluburi s-au interesat de antrenorul român după succesul major reușit în campionatul Chinei. Tehnicianul român ar fi tentat de revenirea în Europa, dar nu în orice condiții. Vrea o echipă care să își propună obiective importante.

Cosmin Olăroiu nu exclude o revenire în Europa

Fotbal
BREAKING NEWS | Șoc în China! Echipa făcută campioană de Olăroiu, Jiangsu Suning s-a desființat!
28/02/2021 LA 08:30
"În momentul în care treci la o echipă în Europa, care nu are un target ok, rişti să compromiţi tot ce ai făcut şi lumea poate zice că nu eşti bun în Europa. Când e un proiect care-ţi dă posibilitatea de a face ceva, nu aş ezita. Dacă voi avea posibilitatea de a antrena în Europa, voi merge. Am venit în China pentru că voiam să merg într-o altă ţară şi să văd dacă pot face ceva în altă ţară. Şi aş merge şi cu mare plăcere în altă parte, în Europa, oriunde, numai să fie un proiect OK. Dacă te duci la o echipă unde ai 90% şanse să retrogradezi, rişti să distrugi ce ai făcut", a declarat Cosmin Olăroiu la Telekom Sport.
Pentru performanța uriașă înregistrată pe banca tehnică a lui Jiangsu Sunining, patronul clubului chinez îi va oferi un bonus uriaș lui Olăroiu, în valoare de 3 milioane de dolari, potrivit Digi Sport. Așadar, aproape jumătate din salariul său anual - 7 milioane de dolari. Olăroiu a sosit la Jiangsu Suning în 2018. Contractul său mai este valabil până anul viitor. Totuși, patronul clubului a lăsat de înțeles că Olăroiu va mai rămâne mult timp pe banca tehnică a lui Jiangsu.
Fotbal
Inter îl lasă pe Cosmin Olăroiu fără golgheter! Mutarea surpriză pregătită de Antonio Conte
06/01/2021 LA 09:11
Fotbal
VIDEO | Cosmin Olăroiu a ratat șansa de a câștiga dubla în China. Două decizii VAR l-au penalizat!
19/12/2020 LA 10:08