Getty Images

Liga din Franța a votat pentru desființarea Cupei Ligii

Liga din Franța a votat pentru desființarea Cupei Ligii

19/09/2019 la 19:19Actualizare 07/10/2019 la 19:24

Anglia rămâne singura țară care organizează această competiție internă.

Liga de fotbal din Franța (LFP) a votat pentru suspendarea Cupei Ligii Franței începând cu sezonul viitor. Turneul a fost inaugurat în 1994 și includea toate echipele din primele două divizii din Franța, plus câteva formații din liga a treia.

Până acum, Cupa Ligii determina o reprezentantă a Franței în următorul sezon din Europa League. Acest loc va fi stabilit în viitor în funcție de clasament. Anglia rămâne astfel singura țară din primele 5 campionate ale Europei care organizează o Cupa a Ligii.

”Acest lucru ne va permite să reducem programul încărcat și să le oferim mai mult timp jucătorilor să se odihnească. În funcție de piață, LFP își rezervă dreptul de a relansa competiția la un moment dat” a fost anunțul făcut de LFP pe site-ul oficial.

Desființată pentru a doua oară

Strasbourg a câștigat ultima ediție a Cupei Ligii Franței, într-o finală cu 4-1 în fața celor de la Guingamp. Victoria acestora a venit după o perioadă de dominare totală a celor de la PSG, cea mai titrată echipa din competiție. PSG are 8 trofee (5 câștigate consecutiv între 2014 și 2018), în timp ce Strasbourg are 4 trofee.

Cupa Ligi, în actualul format, a fost reînființată în 1993 după ce a existat și între 1953 și 1965. În acea perioadă însă, în Cupa Ligii participau echipele eliminate din Cupa Franței.