Liga de fotbal din Franța (LFP) a votat pentru suspendarea Cupei Ligii Franței începând cu sezonul viitor. Turneul a fost inaugurat în 1994 și includea toate echipele din primele două divizii din Franța, plus câteva formații din liga a treia.
Până acum, Cupa Ligii determina o reprezentantă a Franței în următorul sezon din Europa League. Acest loc va fi stabilit în viitor în funcție de clasament. Anglia rămâne astfel singura țară din primele 5 campionate ale Europei care organizează o Cupa a Ligii.
”Acest lucru ne va permite să reducem programul încărcat și să le oferim mai mult timp jucătorilor să se odihnească. În funcție de piață, LFP își rezervă dreptul de a relansa competiția la un moment dat” a fost anunțul făcut de LFP pe site-ul oficial.
Coupe de la Ligue
Tătărușanu a fost eroul lui Olympique Lyon! A calificat echipa în finala Cupei Ligii Franței
22/01/2020 LA 05:30

Desființată pentru a doua oară

Strasbourg a câștigat ultima ediție a Cupei Ligii Franței, într-o finală cu 4-1 în fața celor de la Guingamp. Victoria acestora a venit după o perioadă de dominare totală a celor de la PSG, cea mai titrată echipa din competiție. PSG are 8 trofee (5 câștigate consecutiv între 2014 și 2018), în timp ce Strasbourg are 4 trofee.
Cupa Ligi, în actualul format, a fost reînființată în 1993 după ce a existat și între 1953 și 1965. În acea perioadă însă, în Cupa Ligii participau echipele eliminate din Cupa Franței.
Coupe de la Ligue
Mbappe, declarație amuzantă la finalul meciului cu Saint-Etienne: "Sunt fotbalist, nu contabil"
09/01/2020 LA 07:02
Coupe de la Ligue
PSG, victorie spectaculoasă în Cupa Ligii. Icardi a reușit primul său hattrick pentru francezi
09/01/2020 LA 05:47