Inter Milano este în dificultate cu echipa mare în Liga Campionilor, fiind fără victorie după două jocuri într-o grupă cu Real Madrid, Sheriff Tiraspol și Șahtior Donețk. În schimb, lucrurile merg perfect în Europa Youth League, competiție care se desfășoară cu aceleași echipe, împărțite în aceleași grupe.
În deschiderea meciului echipelor mari, italienii s-au impus cu scorul de 2-1 la Under 19. Formația de tineret este pregătită de românul Cristi Chivu, fundaș de legendă pentru Inter Milano, unde a activat timp de 7 sezoane și a câștigat și Liga Campionilor.
Cupa Mondială FIFA
Căpitanul SUA, tras la răspundere pentru primul gol al Olandei! Americanii au părăsit Cupa Mondială
ACUM 19 MINUTE

Cristi Chivu este lider în UEFA Youth League cu Inter Milano!

Toate cele trei goluri au fost marcate în repriza secundă. Inter a avut 2-0 după reușitele lui Casadei (50) și Carmanov (66 - autogol). Oaspeții au redus din diferență prin Pogreban (83).
În urma acestui rezultat, Cristi Chivu și echipa lui sunt pe primul loc în Grupa D, cu 7 puncte. Pe poziția secundă a urcat Șahtior Donețk, după succesul cu 3-2 în fața echipei Real Madrid.
Cristi Chivu a obținut licența PRO de antrenor în septembrie 2020, iar după ce a pregătit echipa U18 a lui Inter și grupele de copii U14 și U17, la începutul lunii iulie a fost promovat la lotul U19 al nerazzurrilor.

Chivu are 9 trofee cu Inter Milano, din postura de jucător

"Mă simt cel mai bine pe terenul de fotbal, acolo simt adrenalina, simt cum îmi curge sângele prin vene. Mereu încerc să-i învăț pe băieții mei care sunt valorile de bază. Am început cu U14, am continuat cu U17, U18, iar acum încep un drum foarte promițător cu Primavera. În fiecare an încerc să implementez ceva nou, țelul meu este să-i țin pe acești tineri conectați. Eu le predau fotbalul, așa am crescut și eu în cariera mea de jucător, în fiecare zi învățam câte ceva. Nu vreau să intrăm într-o rutină, trebuie să știi să gestionezi tot felul de situații în fotbal.
Băieții mă impresionează în fiecare zi. Eu încerc să le transmit valorile corecte, dar în același timp învăț multe lucruri de la ei. Tot ce am câștigat în carieră am câștigat prin muncă și prin modestie. Aceste lucruri nu se schimbă atunci când se termină cariera de jucător. Am furat meserie de la fiecare antrenor pe care l-am avut, dar și tatăl meu m-a învățat multe lucruri. Pasiunea pentru fotbal am primit-o de la tatăl meu", a declarat fostul căpitan al naționalei României, în urmă cu ceva timp, pentru Inter TV.
Cristi Chivu a contribuit la obținerea unor performanțe uriașe în tricoul clubului milanez, reușind să cucerească 9 trofee: o Ligă a Campionilor, 3 titluri în Serie A, un Campionat Mondial al Cluburilor, 2 Cupe și 2 Supercupe ale Italiei.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Marcelo Bielsa, pregătit să revină pe bancă. O națională OUT de la Mondial, următoarea destinație
ACUM 30 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Denzel Dumfries, omul meciului în Olanda-SUA! Premiera stabilită de jucătorul lui Inter în Qatar
ACUM 38 MINUTE