Gala Balonului de Aur a fost impecabil organizată de francezi, dar ceea ce a urmat după s-a transformat într-o adevărată criză de imagine pentru trofeul care ar trebui să desemneze cel mai bun jucător al anului.
Asta pentru că Messi a ieşit câştigător cu 33 de puncte în faţa lui Lewanodwski, o hotărâre subiectivă a celor 180 de jurnalişti care au votat, fără prea mare legătură cu realitatea din teren. Presa germană a criticat dur sistemul de votare şi relevanţa Balonului de Aur, considerând că Lewandowski, starul lui Bayern, a fost "furat". În egală măsură, britanicii s-au declarat dezamăgiţi că Mo Salah, golgheterul Premier League şi al lui Liverpool, a terminat abia pe 7. Sub Ronaldo, de exemplu, deşi cifrele celor doi în 2021 nu pot fi comparate.
Fotbalul va fi însă "reabilitat", cel mai probabil, la gala FIFA Best, de pe 17 ianuarie, când forul mondial va decerna premiile aferente anului în curs.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards, LIVE VIDEO de la ora 20:00! Un nou duel Messi - Lewandowski
ACUM 3 ORE
CITEŞTE ŞI:
SPANIOLII SE AMUZĂ DE CE S-A ÎNÂMPLAT ASEARĂ CU MBAPPE. "GARDA PRETORIANĂ" ANTI REAL MADRID

FIFA Best, şansa revanşei lui Lewandowski în faţa lui Messi, după ce a ratat Balonul de Aur

Două comisii de experți – una pentru fotbal feminin și alta pentru fotbal masculin – au selectat candidații pentru fiecare categorie, jucători, portari și antrenori (pe ambele segmente, feminin și masculin). Votul public poate fi exprimat pe site-ul oficial al FIFA până pe 10 decembrie 2021.
Pentru titlul de cel mai bun fotbalist al anului au fost făcute 11 nominalizări. Premiul pentru anul 2000 a fost câștigat de Robert Lewandowski. Atacantul de la Bayern Munchen i-a devansat pe Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Acum, istoria se va repeta, cel mai probabil, Lewa fiind favorit uriaş să câştige premiul. Messi, câştigătorul Balonului de Aur e creditat cu a doua şansă, dar diferenţele de cote dintre cei doi sunt uriaşe.
Cotele pentru gala FIFA Best
 • Robert Lewandowski - 1,6
 • Lionel Messi - 3
 • Jorginho - 12
 • Erling Haaland - 16
 • Mo Salah - 18
 • Karim Benzema - 20
 • Kevin De Bruyne - 20
 • Kylian Mbappe - 33
 • N'Golo Kante - 33
 • Cristiano Ronaldo - 40
 • Neymar - 40
La gala FIFA The Best vor vota jurnaliști, antrenorii echipelor naționale, căpitanii echipelor naționale și suporterii. E un sistem de votare mult mai complex, astfel că şansele să se ajungă la rezultate aberante sunt ceva mai mici.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
IERI LA 15:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11