Propunerea organului de conducere FIFA de a organiza Cupa Mondială la fiecare doi ani, în loc de patru, a primit sprijin din partea a patru federații de fotbal din Asia de Sud, care susțin că va stimula dezvoltarea jocului în regiune.
În luna mai, Congresul FIFA a votat pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la organizarea Cupei Mondiale și a Cupei Mondiale feminine la fiecare doi ani, așa cum se întâmplă, spre exemplu în alte discipline, precum handbal.
Romanian Liga I
CFR, victorie norocoasă la Arad. UTA a ratat ocazii ireale! Petrescu: "Nimeni nu o să mai bată aici"
ACUM 7 ORE
Bangladesh, Maldive, Nepal și Sri Lanka au declarat într-o declarație comună că se numără printre cele 166 de federații naționale care au votat în favoarea acestei decizii a Congresului.
"Decalajele de patru ani între două ediții ale Cupei Mondiale FIFA sunt prea mari, iar fereastra de oportunități este prea mică. Sunt împiedicate astfel generații întregi de talente", au spus federațiile.
"Mai puțin de un sfert din actualele asociații membre AFC (n.r. Confederația Asiatică) au fost reprezentate în aproape un secol la turneele finale ale Cupei Mondiale FIFA, în contextul în care aceste turnee sunt adevăratele motoare ale dezvoltării", au mai precizat cele patru federații naționale.

UEFA se opune proiectului lansat de FIFA

Confederației Asiatice de Fotbal are patru locuri garantate la Cupa Mondială 2022 plus încă unul într-un play-off. De asemenea, Qatar este calificată în oficiu din postura de țară gazdă.
Propunerea de modificare a ciclului de la patru la doi ani se izbește însă de rezistența UEFA și a cluburilor de top din Europa.
https://i.eurosport.com/2021/08/13/3200532.jpg
"Având în vedere impactul major pe care această reformă îl poate avea asupra întregii organizații a fotbalului, există o uimire largă că FIFA pare să lanseze o campanie de PR pentru a-și promova propunerea, în timp ce astfel de propuneri nu au fost prezentate confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor, antrenorilor și întregii comunităși fotbalistice", a susținut Aleksandr Ceferin, președintele UEFA.
Fotbal
Seara magică a "băiatului de Aur", Moruțan. Nota primită, "palmele de bucurie" ale lui Terim
ACUM 8 ORE
Fotbal
Moruțan a salvat-o pe Galatasaray cu unul dintre golurile carierei. Reacția lui Fatih Terim
ACUM 9 ORE