Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cupa Mondială | Accidentarea lui Benzema, "gură de oxigen" pentru naționala Franței! Dezvăluirea jurnaliștilor L'Equipe

Bianca Dumitru

Actualizat 26/11/2022 la 15:31 GMT+2

Karim Benzema, câștigătorul Balonului de Aur 2022, nu face parte din lotul Franței pentru turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, din cauza unei accidentări. Jurnaliștii francezi au anunțat că acest lucru nu i-a afectat pe fotbaliștii lui Didier Deschamps, ba dimpotrivă.

Kingsley Coman, Karim Benzema et Kylian Mbappé, avec l'équipe de France, en juin 2022

Credit imagine: Imago

Karim Benzema a ratat turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar 2022, din cauza unei accidentări, fiind silit să se întoarcă în Spania.
Absența fotbalistul care și-a adjudecat recent Balonul de Aur 2022 reprezintă o pierdere importantă la nivel sportiv pentru echipa lui Didier Deschamps, însă, potrivit jurnaliștilor francezi, atmosfera din vestiar este mai bună după plecarea lui Benzema.
Cei de la cunoscuta publicație L'Equipe au dezvăluit că mulți dintre fotbaliștii francezi, mai ales cei tineri, se simt eliberați după ce au scăpat de atacantul lui Real Madrid, a cărui prezență în lot punea o presiune suplimentară asupra lor.
Francezii au evidențiat că Benzema nu este atât de popular în vestiar și, pentru a întări cele spuse, jurnaliștii au explicat faptul că doar Marcus Thuram și-a luat rămas bun de la Benzema în momentul în care acesta a părăsit cantonamentul, în timp ce alături de Lucas Hernandez au stat toți coechipierii.
În plus, cei de la L'Equipe au amintit că după plecarea lui Benzema și Didier Deschamps se bucură de mai multă libertate în construirea echipei, putând să le acorde mai mult spațiu de manevră lui Kylian Mbappe și Olivier Giroud.
Citește și:

Franța, fără 6 jucători importanți la Cupa Mondială

Franța este una dintre favoritele de la Campionatul Mondial și a avut un start aproape perfect în Qatar, învingând cu 4-1 Australia. Giroud, cu o dublă, Rabiot și Mbappe au fost marcatorii golurilor.
Succesul a fost umbrit de faptul că Lucas Hernandez a suferit o accidentare gravă și este OUT pentru partidele pe care naționala antrenată de Didier Deschamps le mai are de disputat.
Fundașul lateral a fost schimbat după numai 13 minute, după ce și-a rupt ligamentul încrucișat anterior, astfel că jucătorul lui Bayern Munchen este în pericol să rateze tot restul sezonului.
Accidentările francezilor par că nu se mai termină, iar Mbappe și compania par a fi blestemați la această ediție a Cupei Mondiale. Naționala Hexagonului s-a impus la ediția din 2018, din Rusia, însă acum a pierdut deja 5 titulari, astfel că șansele la cucerirea trofeului se diminuează.
Karim Benzema, Paul Pogba, N'Golo Kante, Presnel Kimpembe, Lucas Hernandez, toți titulari, și Christopher Nkunku sunt cei 6 jucători importanți pe care selecționerul nu se poate baza în Qatar.
Astfel, jumătate din jucătorii utilizați în mod normal în primul "11" lipsesc și chiar dacă aria de selecție este foarte largă, este foarte greu să înlocuiești jucători atât de importanți, cum ar fi cei care orchestrau linia de mijloc, Kante și Pogba.
Pentru Franța urmează astăzi, de la ora 18:00, duelul cu Danemarca, iar apoi miercuri, de la ora 17:00, meciul cu Tunisia, din ultima etapă a grupelor.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo