Au mai rămas două luni până la startul turneului final al Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. Statul din Golf s-a pregătit în ultimii ani pentru organizarea primei ediții a competiției care nu va avea loc vara.
În Qatar s-au construit stadioane, s-au realizat autostrăzi cu 5 benzi și un metrou a cărui valoare a depășit suma de 36 de miliarde de euro. Jurnaliștii ESPN au mers la Doha, la începutul acestei luni, pentru a vedea în ce stadiu sunt pregătirile pentru Cupa Mondială.
Conform sursei citate, veștile nu sunt toate bune. Chiar dacă arabii au finalizat cele 7 stadioane noi pe care se vor juca meciurile de la turneul final, unele dintre ele având designuri uluitoare, arenele nu sunt înconjurate de medii prietenoase cu fanii care vor merge să-și încurajeze favoriții din tribune.
Cupa Mondială FIFA
Tite acuză Tunisia că a încercat să îl accidenteze pe Neymar înainte de Cupa Mondială din Qatar
28/09/2022 LA 10:35
În jurul unora dintre stadioane se află zone deșertice, șantiere de construcții sau parcări goale. Nu există hoteluri, restaurante sau alte locuri în care suporterii să poată sta până la startul partidelor.
Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au declarat pentru ESPN că, până la startul competiției, arenele vor fi înconjurate de zone în care fanii vor regăsi standuri cu mâncare sau alte distracții, dar este limpede că mai sunt multe de pus la punct.
Citește și:

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar, încă nepregătiți pentru suporteri

Potrivit jurnaliștilor americani, și cazarea va fi o problemă, Qatarul fiind în acest moment un șantier masiv de construcții. Unele dintre hotelurile și blocurile de apartamente vor fi gata, dar altele nu vor fi finalizate.
Organizatorii Campionatului Mondial se așteaptă la 1,3 milioane de suporteri, adică circa 50% din populația actuală a țării, dar aceștia nu se vor putea caza toți în Qatar. Unii dintre ei ar putea merge în Dubai, urmând a avea la dispoziție 160 de zboruri zilnice între Doha și Emiratele Arabe Unite.
Cei care vor rămâne în Qatar vor putea să se odihnească în capsule de dormit, corturi sau cabane metalice. Prețurile variază, în funcție de condiții, între 80 și 380 de euro pe noapte.
https://i.eurosport.com/2022/09/21/3457659.jpg
Facilitățile de cazare de lux, cu prețuri de până la 2.900 de euro, cum ar fi vilele de pe insula Banana, au fost închiriate de familiile fotbaliștilor, iar camerele de la hotelurile din Doha au fost rezervate de FIFA pentru echipe și oficiali.

Va fi Cupa Mondială din Qatar un succes?

Ținând cont de informațiile de mai sus, rămâne de văzut dacă această ediție a Campionatului Mondial va fi sau nu un succes. Stadioanele și proiectele de infrastructură au fost finalizate, dar mai sunt multe detalii de pus la punct.
Echipele de fotbal vor avea la dispoziție facilități de top, iar clima va asigura condițiile perfecte pentru meciuri, dar suporterii ar putea avea parte de un șoc cultural atât din punct de vedere al cazărilor, cât și al distracțiilor din afara stadioanelor.
Va fi interesant de urmărit cum vor face față arabii tuturor provocărilor care vin la pachet cu numărul mare de fani așteptați la turneul final, dar și care vor impresiile suporterilor care vor merge în Qatar.
https://i.eurosport.com/2022/09/13/3452851.jpg
Cupa Mondială FIFA
Prețuri exorbitante la Mondialul din Qatar! Familiile fotbaliștilor englezi au fost avertizate
28/09/2022 LA 08:27
Cupa Mondială FIFA
"Îngrijorare pentru Cupa Mondială". Germania, criticată de presă după egalul cu Anglia
27/09/2022 LA 15:28