Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizie istorică la Campionatul Mondial! Câștigătoarea va primi toată berea care trebuia vândută în Qatar

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/11/2022 la 09:47 GMT+2

Campionatul Mondial 2022 | Turneele finale sunt întotdeauna un prilej de sărbătoare pentru fanii echipelor naționale, care sărbătoresc fiecare minut pe care echipa lor îl petrece în competiție. Cum alcoolul este interzis în Qatar, un cunoscut furnizor de bere va da toate dozele pregătite pentru vânzare echipei care va ridica trofeul.

Alcohol will be forbidden in around the stadiums during Qatar 2022.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Un Campionat Mondial sau European este întotdeauna un prilej de sărbătoare pentru suporterii naționalelor participante și nu numai. În general, printre fanii care fac deplasarea în țara organizatoare există și mari consumatori de bere, companiile care vând acest produs având încasări uriașe pe durata unui turneu final.
Doar că nu este cazul și în Qatar, țară unde alcoolul este interzis. FIFA a anunțat cu 48 de ore înaintea primului meci că vânzarea de alcool este interzisă, stârnind supărarea mai multor fani prezenți.
Budweiser trebuia să fie singurul producător care vinde bere la turneul final din Qatar, însă planurile au fost date peste cap de deciziile din această țară. Totuși, firma producătoare a anunțat că a luat o decizie istorică. Toate dozele de bere care erau pregătite pentru a fi vândute în Qatar vor fi oferite naționalei care va ridica marele trofeu deasupra capului.
"O nouă zi, un nou tweet. Echipa câștigătoare va primi berile. Cine se va impune?", a fost anunțul companiei pe pagina de twitter. Este de menționat faptul că toată berea care era pregătită pentru acest eveniment valora în jur de 75 de milioane de euro, iar Budweiser va da FIFA în judecată pentru încălcarea contractului pe care l-au semnat.
Citește și:

ORGANIZATORII MONDIALULUI DIN QATAR AU INVENTAT O NOUĂ MESERIE, CEA DE SUPORTER

Situație amuzantă și de-a dreptul ridicolă în privința Campionatului Mondial din Qatar. Oficialii turneului final ar plăti fani pakistanezi care să intre pe stadioane și să susțină anumite echipe naționale, doar pentru ca atmosfera de pe arene să fie una spectaculoasă.
Deși inițial era doar un zvon, se pare că apar tot mai multe detalii cu privire la această informație, care o confirmă. Conform publicației SporX, qatarezii "închiriază" fani din Pakistan.
Ca aceștia să fie atrași pentru o astfel de "meserie", cea de suporter, s-ar oferi 10 euro pentru fiecare persoană pentru fiecare zi în care aceștia asistă la meciuri. Mai mult, cazarea lor este asigurată de organizatori și vor primi, de asemenea și 3 mese pe zi.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo