Kylian Mbappe a refuzat în luna martie a acestui an să ia parte la o acțiune publicitară a naționalei Franței. De atunci, reprezentanții atacantului lui PSG s-au aflat în conflict cu Federația Franceză de Fotbal din cauza drepturilor de imagine ale jucătorilor.
Mbappe nu este de acord cu termenii acordului dintre federație și jucătorii selecționați care datează din 2010 și consideră că aceștia trebuie să aibă mai mult control în ceea ce privește asocierea cu anumite branduri.
În luna iunie, Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, a avut o întâlnire cu mama lui Mbappe și avocatul acestuia pentru a discuta despre drepturile de imagine ale atacantului de 23 de ani, fără a se ajunge la un numitor comun.
Cupa Mondială FIFA
Tite acuză Tunisia că a încercat să îl accidenteze pe Neymar înainte de Cupa Mondială din Qatar
28/09/2022 LA 10:35
Citește și:

Federația Franceză nu vrea să modifice termenii acordului cu jucătorii selecționați

Cu două luni înaintea Cupei Mondiale din Qatar, publicația franceză L’Equipe, citată de as.com, anunță că federația nu va ceda și nu îi va face pe plac lui Mbappe, urmând să păstreze termenii acordului din 2010.
La ultima acțiune dinaintea Cupei Mondiale, toți ochii vor fi pe Mbappe, pentru a vedea dacă va lua parte la ședințele foto în care apar diferiți sponsori ai naționalei. Potrivit sursei menționate mai sus, oameni din anturajul atacantului nu au vrut să dezvăluie dacă Mbappe va lua parte la aceste acțiuni.
În luna mai, atunci când Mbappe a negociat noul contract cu PSG, drepturile de imagine au reprezentat un aspect foarte important pentru atacantul francez.
Franța urmează să dispute ultimele două meciuri din Nations League cu Austria (acasă) și Danemarca (deplasare). Campioana mondială din 2018 și câștigătoarea ediției trecut din Nations League nu mai are șanse la play-off și încearcă să evite retrogradarea în Liga B. După patru meciuri, Franța este pe locul 4, cu doar 2 puncte.
https://i.eurosport.com/2022/09/13/3452851.jpg
Cupa Mondială FIFA
Prețuri exorbitante la Mondialul din Qatar! Familiile fotbaliștilor englezi au fost avertizate
28/09/2022 LA 08:27
Cupa Mondială FIFA
"Îngrijorare pentru Cupa Mondială". Germania, criticată de presă după egalul cu Anglia
27/09/2022 LA 15:28