Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federația din Franța nu cedează în fața lui Kylian Mbappe, în scandalul drepturilor de imagine ale jucătorilor

Alex Masgras

Publicat 19/09/2022 la 16:54 GMT+3

Kylian Mbappe și Federația Franceză de Fotbal au fost în conflict la începutul acestui an din cauza drepturilor de imagine ale starului lui PSG. La vremea respectivă, presa din Franța anunța că Mbappe nu este de acord cu termenii acordului dintre federație și jucătorii selecționați în ceea ce privește aceste drepturi.

Kylian Mbappe of France celebrates after scoring his team's second goal during the UEFA Nations League 2021 Semi-final match between Belgium and France at Juventus Stadium on October 07, 2021 in Turin, Italy

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe a refuzat în luna martie a acestui an să ia parte la o acțiune publicitară a naționalei Franței. De atunci, reprezentanții atacantului lui PSG s-au aflat în conflict cu Federația Franceză de Fotbal din cauza drepturilor de imagine ale jucătorilor.
Mbappe nu este de acord cu termenii acordului dintre federație și jucătorii selecționați care datează din 2010 și consideră că aceștia trebuie să aibă mai mult control în ceea ce privește asocierea cu anumite branduri.
În luna iunie, Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, a avut o întâlnire cu mama lui Mbappe și avocatul acestuia pentru a discuta despre drepturile de imagine ale atacantului de 23 de ani, fără a se ajunge la un numitor comun.
Citește și:

Federația Franceză nu vrea să modifice termenii acordului cu jucătorii selecționați

Cu două luni înaintea Cupei Mondiale din Qatar, publicația franceză L’Equipe, citată de as.com, anunță că federația nu va ceda și nu îi va face pe plac lui Mbappe, urmând să păstreze termenii acordului din 2010.
La ultima acțiune dinaintea Cupei Mondiale, toți ochii vor fi pe Mbappe, pentru a vedea dacă va lua parte la ședințele foto în care apar diferiți sponsori ai naționalei. Potrivit sursei menționate mai sus, oameni din anturajul atacantului nu au vrut să dezvăluie dacă Mbappe va lua parte la aceste acțiuni.
În luna mai, atunci când Mbappe a negociat noul contract cu PSG, drepturile de imagine au reprezentat un aspect foarte important pentru atacantul francez.
Franța urmează să dispute ultimele două meciuri din Nations League cu Austria (acasă) și Danemarca (deplasare). Campioana mondială din 2018 și câștigătoarea ediției trecut din Nations League nu mai are șanse la play-off și încearcă să evite retrogradarea în Liga B. După patru meciuri, Franța este pe locul 4, cu doar 2 puncte.
Campionatul Mondial din Qatar, 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo