Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FIFA cedează presiunii! Una dintre restricțiile impuse fanilor a fost anulată

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/11/2022 la 23:27 GMT+2

Forul internațional care conduce fotbalul face un prim pas în spate în urma protestelor făcute de unele dintre cele mai importante naționale de fotbal europene, cu privire la restricțiile privind afișarea culorilor curcubeului, care susțin comunitatea LGBTQ+.

Gianni Infantino, presidente della FIFA, in conferenza stampa a Doha - Mondiali Qatar 2022

Credit imagine: SNTV

Articol scris de Tibi Munteanu
Publicația The Independent anunță că FIFA e pregătită să lase garda jos în privința restricțiilor pe care le-a impus fanilor la Mondialul din Qatar, mai ales după "amenințările" venite din partea mai multor selecționate europene cum că ar putea părăsi prematur competiția, din cauza faptului că jucătorii și suporterii lor nu sunt lăsați să se exprime în mod liber.
Scandalul cel mai mare a plecat din cauza faptului că este complet interisă afișarea de mesaje sau însemne ale comunității LGBTQ+, fiind în primul rând o problemă de ordin cultural și religios pe teritoriul țării care găzduiește turneul final.

FIFA face un prim pas în spate în privința restricțiilor LGBT

În urma protestelor venite de la cel mai înalt nivel cu privire la măsurile restrictive impuse de FIFA pe perioada Campionatului Mondial din Qatar, se pare că forul internațional e dispus să facă un pas în spate, mai ales pentru că s-a creat o adevărată furtună pe tema interzicerii însemnelor comunității minoritare LGBTQ+.
Mai mulți suporteri care ar fi încercat să pătrundă pe stadioanele pe care s-au desfășurat meciuri la Mondial cu steaguri în culorile curcubeului sau alte însemne specifice susținerii respectivei comunități, au fost interziși și chiar amendați, astfel că scandalul a devenit unul cu atât mai mare, în special la nivel european.
Așadar, presa britanică anunță că FIFA s-ar fi decis să cedeze în conflictul creat și ar permite ulterior să se poată intra pe stadioane inclusiv cu astfel de materiale, fiind un prim pas care ar mai calma situația.
Citește și:

Banderola "One Love" a fost interzisă de FIFA

Vestea că fotbaliștii care sunt desemnați drept căpitani ai echipelor lor naționale vor să poarte o banderolă "One Love", care reprezintă un mesaj de susținere pentru comunitatea LGBTQ+, a stârnit reacții negative din partea FIFA.
Căpitanii au fost avertizați că vor fi sancționați de arbitri cu un cartonaș galben dacă vor decide să facă un astfel de demers, astfel că mai multe echipe naționale au renunțat la inițiativă, începând cu cea a Olandei, în a 2-a zi de desfășurare a Campionatului Mondial din Qatar. Forul internațional a venit și cu o alternativă și a sugerat ca toți căpitanii să poarte banderole cu mesajul "No discrimination".
Faptul că echipele naționale din zona Europei au renunțat la banderola "One Love" atât de repede, în ciuda faptului că se aflau în ipostaza de a fi sancționate, s-a creat un adevărat scandal în mediul politic din unele țări, cu accent pe Germania, unde unii politicieni au cerut Federației de Fotbal Germane să retragă echipa de la turneul final desfășurat în Orientul Mijlociu.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo