Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gary Neville, îngrozit de ce se întâmplă în Qatar, înainte de Mondial! Englezul "a întors armele"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/09/2022 la 14:33 GMT+3

Gary Neville critică pentru prima oară condițiile din Qatar, unde muncitorii au lucrat în condiții extreme și pe bani puțini înainte de CM 2022. Englezul pune la îndoială declarațiile venite din partea organizatorilor, care dau asigurări că totul se desfășoară în condiții normale.

Cupa Mondială din Qatar e evenimentul fotbalistic al anului

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Gary Neville a realizat un documentar cu privire la lucrările ce se desfășoară în Qatar pentru organizarea Cupei Mondiale 2022. Englezul se declară șocat de condițiile cu care au de a face cei care lucrează ca totul să se desfășoare în condiții cât mai bune.
"Muncitorii stau în containere cu patru perdele și două dulapuri pe fiecare parte. Este un contrast între bogăția din această țară și condițiile de cazare pentru acești oameni, ținând cont de sacrifiile lor. Este o nedreptate cum rar vezi. Este cu adevărat uluitor, iar acest loc nu seamănă deloc cu o casă", spune Gary Neville, conform Daily Mail.
Presa din Anglia avertizează că acestea nu sunt cele mai rele condiții și scrie despre o situație întâlnită în anul 2019. Atunci, reporterii britanici găseau o cameră mică, cu mirosuri groaznice, unde erau înghesuiți 10 indieni care dormeau în paturi pentru copii.
Organizația mondială pentru drepturile omului a investigat aceste cazuri, iar cele mai grele condiții pentru muncitorii nu sunt pentru cei care lucrează în apropierea stadioanelor, ci pentru cei care își desfășoară activitatea la marginea orașelor.
Citește și:

Neville era un susținător al Mondialului din Qatar

Neville se arată de-a dreptul uluit de salariile pe care muncitorii veniți din alte țări le primesc în Qatar.
"Mi se pare incredibil cum trăiesc acești oameni. Câștigă undeva peste 200 de dolari pe lună și rămân cu aproximativ 50 de dolari după ce trimit bani acasă. Dacă îți cumperi o porție de paste și o cafea sau o bere s-a dus salariul pe o săptămână.
Dacă fiul, fiica mea sau fratele meu ar fi prezenți într-o asemenea situație aș lua-o razna. Se văd atât de multe diferențe între oameni în această țară și nu e deloc normal, mai ales dacă ne gândim cât este de bogată. Mi se pare greu de imaginat ce se întâmplă. Aveam mai multe așteptări de la oameni. Știu că sunt mulți morți în urma condițiilor, dar nu putem afla cu exactite câți", a mai spus Neville.
Gary Neville era un susținător al organizării Cupei Mondiale în Qatar, exprimându-și opinia în mai multe rânduri. În mod normal, acest lucru trebuia să aducă multe bucuri și un turneu final desfășurat în condiții de lux. Doar că detaliile din spatele a ceea ce se vede la TV sunt cu adevărat incredibile.
Cupa Mondială debutează pe 20 noiembrie, cu meciul dintre Qatar și Ecuador, din grupa A.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo