Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu scoate în față plusurile României după meciul cu Finlanda! "Cred că ați văzut și voi"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 25/09/2022 la 12:30 GMT+3

Edi Iordănescu a avut o conferință de presă înaintea meciului cu Bosnia, ultimul din grupa de Nations League. Selecționerul a dorit să puncteze aspectele la care naționala a stat mai bine în meciul cu Finlanda decât în partidele precedente.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
România va întâlni Bosnia pe stadionul din Giulești, luni seara, de la ora 21:45. Edi Iordănescu este mulțumit după meciul de la Helsinki datorită spiritului și voinței arătate de tricolori. Chiar dacă scorul nu a fost cel așteptat, partida terminându-se 1-1, selecționerul a dorit să scoată în evidență partea plină a paharului și a lăudat felul în care jucătorii săi s-au prezentat pe teren.
"Trebuie să plecăm de la ideea că venim după un joc în care nu ne-am îndeplinit obiectivul, adică cele trei puncte. Consider că este încă un joc în care merităm și puteam mai mult, cred c-au fost foarte multe elemente bune și prioritar acum este să câștigăm cu Bosnia.
Avem și acțiunea din noiembrie, care ar trebuie să reprezinte jocurile consolidării unei echipe noi. Sunt multe elemente pe care le putem extrapola din meciul cu Finlanda. Mi s-a părut că am regăsit spiritul, am văzut o altă mentalitate, cred că ați văzut și dumneavoastră altă abordare", a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă de duminică, citat de Digi Sport.
România a făcut un joc bun și a avut două ocazii mari de a câștiga, de fiecare dată mingea lovind bara porții adverse. Antrenorul naționalei crede că cel mai important lucru este că elevii săi au câștigat mentalitatea necesară pentru viitor și pentru partidele care ne vor aștepta în preliminariile EURO 2024.
Citește și:

România este la un pas de retrogradarea în Liga C a Nations League

România are două variante pentru a nu retrograda în Liga C din Nations League. Prima variantă este să batem Bosnia, iar Finlanda să nu câștige cu Muntenegru, iar a doua variantă este ca Finlanda să piardă cu Muntenegru, iar România i-ar putea depăși pe nordici cu un egal.
Edi Iordănescu crede că naționala a făcut niște jocuri bune, cel puțin în 3 din cele 5 etape jucate până acum în Nations League. Doar ghinionul a făcut ca România să nu aibă mai multe puncte și să se afle într-o situație mai confortabilă înainte de ultima etpaă.
"Ne-am demonstrat că putem să funcționăm bine în echipă, am demonstrat că putem avea și inițiativa, am avut multe momente bune. Când interpretezi jocul cum trebuie, putem produce un fotbal bun.
Pot spune că dacă analizăm toate cele 5 jocuri, exceptând dublă manșă cu Muntenegru, care ne-a pus la pământ, echipa a avut trei jocuri bune. În Bosnia meritam cel puțin un punct, cu Finlanda acasă am câștigat, iar in retur ar fi trebuit să câștigăm" , a mai spus Edi Iordănescu.
România își va afla adversarii din preliminariile Campionatului European 2024 pe 9 octombrie, în tragerea la sorți ce va avea loc la Frankfurt
Câte puncte face România în meciurile cu Finlanda și Bosnia?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo