Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania, ironizată în direct la televiziunea qatareză, după eliminarea de la Campionatul Mondial

Nicu Savin

Actualizat 02/12/2022 la 12:08 GMT+2

Germania a ratat calificarea în optimile Cupei Mondiale, iar qatarezii au profitat de moment pentru a ironiza naționala lui Hansi Fllick. La o televiziune din Qatar, toți cei prezenți în platou și-au pus mâna la gură, repetând gestul pe care nemții l-au făcut pe teren înaintea duelului cu Japonia.

Germany's players sit at the end of the Qatar 2022 World Cup Group E football match between Costa Rica and Germany

Credit imagine: Getty Images

Germania este cea mai mare dezamăgire de la Campionatul Mondial din Qatar. Victoria cu 4-2 în fața naționalei din Costa Rica a fost una amară, deoarece Japonia a învins Spania și a trimis Mannschaft-ul acasă. Pentru a 2-a oară consecutiv, nemții nu trec de faza grupelor, iar Hansi Flick a sunat alarma, cerând schimbări majore în fotbalul german.
Pe lângă dezamăgirea imensă, germanii trebuie să suporte și ironiile unei părți importante din lumea fotbalului. Naționala Germaniei s-a "războit" cu FIFA în Qatar, după ce forul mondial a interzis orice formă de susținere pentru comunitățile LGBTQ, ale cărei drepturi nu sunt respectate în țara care găzduiește turneul final.

Germania, ironizată de qatarezi, după ce a fost eliminată de la Cupa Mondială

În semn de protest, nemții au recurs la un gest care a făcut înconjurul lumii înaintea meciului de debut, cel cu Japonia (1-2). Înaintea partidei, toți jucătorii au stat cu mâna la gură la poza de grup, insinuând că FIFA se folosește de cenzură pentru a împiedica echipele să-și manifeste sprijinul pentru persoanele lipsite de drepturi în Qatar și nu numai.
Qatarezii s-au simțit vizați de comportamentul germanilor și nu au ratat ocazia să-i ironizeze după finalul ultimelor meciuri din grupa E, când eliminarea cvadruplei campioane mondiale a devenit realitate. La o televiziune din Qatar, moderatorii și invitații și-au pus o mână la gură, iar pe cealaltă au mișcat-o în dreptul feței, ca un salut de adio pentru Mannschaft.
Gestul qatarezilor probabil că i-a iritat la culme pe nemți, dar deocamdată nu a apărut vreo reacție oficială pe acest subiect. Federația de la Berlin a anunțat încă din timpul turneului final că va da FIFA în judecată pentru interzicerea manifestațiilor pro-LGBTQ sau pentru orice alte drepturi care sunt încălcate în anumite țări.
Rămâne de văzut dacă nemții își vor duce la capăt planul și dacă vor avea câștig de cauză. În mod normal, FIFA are regulamentul de partea ei, nedorind ca politicul să fie implicat sub nicio formă în fotbal. Șefii forului mondial au considerat că dacă s-ar fi permis purtarea banderolelor în culorile curcubeului de către unii căpitani, s-ar fi creat un precedent periculos, iar la competițiile viitoare ar fi apărut alte forme de protest, ceea ce ar fi făcut ca fotbalul să treacă în plan secund.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo