de Andrei Nicolae
Giggs a fost pe picior de plecare încă din noiembrie 2020, când a fost arestat, în urma acuzațiilor de violență domestică asupra prietenei sale, Kate Greville. Legenda de pe Old Trafford așteaptă procesul cazului său și a hotărât să părăsească postul de selecționer al Țării Galilor, decizie anunțată chiar de el:
Cupa Mondială FIFA
Continuă revoluția tehnologică în fotbal! Offside-ul va fi detectat semi-automat la Cupa Mondială
01/07/2022 LA 13:59
"După multe analize, părăsesc poziția mea de manager a echipei naționale de băieți a Țării Galilor cu efect imediat. A fost o onoare și un privilegiu să îmi antrenez țara, dar este corect ca Federața de Fotbal a Țării Galilor, staff-ul de antrenori și jucătorii să se pregătească pentru turneu cu siguranță, clarificări și fără speculații în privința poziției selecționerului lor."
Giggs a vorbit în continuare despre planul său de viitor, dar și despre naționala țării sale: "Nu vreau ca pregătirile țării pentru Cupa Mondială să fie afectate, destabilizate sau periclitate în orice fel de interesul constant în jurul acestui caz.
Este în intenția mea să îmi continui cariera de antrenor mai târziu și aștept să urmăresc echipa noastră națională alături de voi în tribune. În concluzie, aș vrea să le urez jucătorilor, staff-ului și suporterilor Țării Galilor tot succesul la Cupa Mondială și în viitor."
Federația de Fotbal a Țării Galilor a venit la rândul ei cu o declarație, ca urmare a hotărârii lui Giggs: "FAW [Footbal Association of Wales] își prezintă recunoștința către Ryan Giggs pentru mandatul său ca manager al echipei naționale a Țării Galilor și apreciază decizia pe care a luat-o, care este în cel mai bun interes pentru fotbalul galez."

Bilanțul lui Giggs pe banca Țării Galilor

Giggs a fost prezentat ca selecționer al galezilor în ianuarie 2018 și a calificat țara sa la turneul final de la Euro 2020. Fostul mijlocaș a pregătit Țara Galilor în 24 de partide, timp în care a înregistrat 12 victorii, patru egaluri și opt remize.
Naționala galezilor a fost pregătită din 2020 de interimarul și fostul secund al lui Giggs, Rob Page, care a condus britanicii la prima Cupă Mondială din 1958. Page se va ocupa astfel de meciurile pe care Țara Galilor le va disputa în fața Angliei, Statelor Unite și Iranului, în noiembrie.
Cupa Mondială FIFA
Echipele care merg la Mondialul din Qatar vor putea avea în lot până la 26 de jucători! Anunțul FIFA
24/06/2022 LA 08:20
Cupa Mondială FIFA
Câte bilete mai sunt disponibile pentru Cupa Mondială din Qatar
22/06/2022 LA 15:21