Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jurgen Klopp, discurs manifest cu privire la Mondialul din Qatar! "Nimeni nu a făcut nimic atunci"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/11/2022 la 17:40 GMT+2

Jurgen Klopp a criticat modul de organizare al Campionatului Mondial din Qatar, dorind să menționeze că presa nu a făcut destule în ceea ce privește aspectele negative ale turneului final. Antrenorul german a îndemnat lumea să se bucure de fotbal, în ciuda lucrurilor care s-au întâmplat în țara gazdă.

Klopp in conferenza stampa

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, a criticat modul de organizare al Cupei Mondiale din Qatar. Neamțul nu este deloc mulțumit de cele întâmplate în țara gazdă, dar chiar și așa, i-a îndemnat pe iubitorii fotbalului să se bucure de spectacol și să uite de partea non-sportivă. Jucătorii mai multor echipe vor purta o banderolă pe mână care are o inimă colorată cu șase benzi împotriva discriminării.
Klopp și-a manifestat nemulțumirea față de condițiile grele în care au lucrat cei care au făcut munca de jos și a criticat presa pentru că a stat cu mâinile în sân acum 12 ani, când s-a stabilit că turneul final va avea loc în Qatar.
"O să mă uit la Campionatul Mondial ca și suporter al fotbalului, dar nu îmi place să văd că jucătorii sunt puși în situația de a transmite un mesaj. Voi toți, jurnaliștii, ar fi trebuit să transmiteți un mesaj. Nu scrieți destule articole referitoare la impactul negativ. Și nu e despre Qatar, nu. E despre circumstanțele, care sunt foarte clare.
Jucătorilor li s-a impus să poarte o banderolă și dacă nu o porți nu ești de partea lor, iar dacă o porți ești de partea lor. Jucătorii ar trebui doar să dea tot ce au mai bun pentru a-și reprezenta naționalele. Văd tot timpul întrebări de genul "cum te simți să fii acolo? ", care nici nu ar trebui să existe. Este un turneu final și trebuie să se joace pentru că acum 12 ani nimeni nu a făcut nimic. Acum nu se mai pot schimba lucrurile", a spus Klopp.
Citește și:

Jurgen Klopp a continuat să critice organizarea Campionatului Mondial din Qatar

Antrenorul lui Liverpool a continuat în aceeași notă la conferința de presă premergătoare meciului cu Tottenham și i-a acuzat pe cei care au stat cu mâinile în sân atunci când turneul final a fost desemnat să se joace în Qatar. Tehnicianul este conștient de condițiile grele în care au muncit cei care au fost prezenți pentru construcția stadioanelor și a spus lucrurilor pe nume.
"Dacă vreți să scrieți ceva negativ despre Mondial puteți să o faceți, fără să ne mai tot puneți întrebări nouă, pentru ca mai apoi să scrieți "Klopp a spus, Southgate a spus... ". De parcă s-ar mai schimba ceva. Noi toți, dar voi mai mult decât mine, am lăsat să se întâmple asta acum 12 ani.
A fost prima dată în istorie când au anunțat două gazde ale Mondialului dintr-un foc, Rusia și Qatar. În momentul acela, lucrurile ce au urmat erau de așteptat. Toată lumea implicată în acel moment trebuia să știe. Trebuia ca în acel moment să se vorbească mai mult despre drepturile omului pentru că se știa în ce condiții vor munci cei de acolo.
Cupa Mondială nu se putea ține vara aici, deoarece e mult prea cald. Exista un singur stadion în Qatar și era clar că trebuie să le construiască și pe restul, dar nimeni nu s-a gândit cât de greu le va fi. Asta e situația, te face să te enervezi", a adăugat Klopp.
Turneul ATP Masters de la Paris se vede în săptămâna 31 octombrie - 6 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo