Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kimmich, terminat după eliminarea Germaniei: "Cea mai proastă zi din carieră. Mi-e frică să nu cad în groapă"

Cristian Mihală

Publicat 02/12/2022 la 09:09 GMT+2

Jucătorii Germaniei sunt la pământ, după ce nu au reușit să iasă din grupe la Campionatul Mondial din Qatar. Joshua Kimmich a recunoscut că e în pragul depresiei, după un nou turneu final ratat.

Jamal Musiala und Joshua Kimmich (r.)

Credit imagine: Getty Images

Germania a învins echipa Costa Ricăi cu scorul de 4-2 (1-0), joi seara, pe Al Bayt Stadium din Al Khor, în Grupa E a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dar a părăsit competiţia.
Cvadrupla campioană mondială pleacă pentru a doua ediţie la rând acasă din faza grupelor, în ciuda singurei sale victorii, venită în urma golurilor marcate de Serge Gnabry (10), Kai Havertz (73, 85) şi Niclas Fuellkrug (90+1). Pentru costaricani, renăscuţi după catastrofa de la debut (0-7 cu Spania), au înscris Yeltsin Tejeda (58) şi Manuel Neuer (70, autogol).

Kimmich, după eliminarea Germaniei: "Eșecurile sunt legate de persoana mea"

Dacă Muller a vorbit despre retragerea de la națională, Joshua Kimmich (27 de ani) a părut și mai afectat de dezamăgirea numită Qatar. Mijlocașul central reprofilat din fundaș dreapta a experimentat multe momente mari în cariera sa, dar și câteva dezamăgiri. Pentru el este deja a doua grupă la un Campionat Mondial, iar frustrarea e enormă. Mijlocașul lui Bayern a lăsat de înțeles că e epuizat din punct de vedere emoțional, după cel mai mare insucces din carieră.
"Pentru mine personal, aceasta este cea mai proastă zi din cariera mea. Mi-e teamă că o să cad într-o groapă! Mă gândesc că aceste eșecuri sunt legate de persoana mea!
Ne-am încurcat în 2018, apoi am aruncat în aer Euro de anul trecut. Am început Cupa Mondială cu multă motivație pentru a compensa dezastrul din 2018. Dar fără succes...", a spus Kimmich, potrivit Bild.
Germania avea nevoie de victorie pentru a merge mai departe, dar şi ca Spania să nu piardă în faţa Japoniei, lucru care nu s-a întâmplat. Ibericii au avut câştig de cauză în duelul direct cu Germania (4 puncte fiecare), având în vedere victoria la scor cu Costa Rica, 7-0.
Germania şi Costa Rica s-au mai întâlnit o singură dată, în meciul de deschidere de la CM 2006, în Germania, gazdele câştigând tot cu 4-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo