Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La 18 ani a refuzat să meargă la Campionatul Mondial din Qatar: "A fost decizia lui și e bine așa"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 08/11/2022 la 23:48 GMT+2

Cristian Volpato, mijlocașul celor de la AS Roma, a refuzat să participe la ediția din acest an a Campionatului Mondial din Qatar, însă în spatele deciziei se află un motiv întemeiat.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Articol scris de Maria Olteanu
Cristian Volpato, puștiul de doar 18 ani din curtea celor de la AS Roma, a refuzat să participe la cel mai mare eveniment al finalul de an din fotbal, Campionatul Mondial din Qatar, competiție al cărei start va fi luat pe 18 noiembrie.
Acesta nu a răspuns invitației selecționerului de a se alătura la lot și de a merge alături de colegii săi la turneul final, însă în spatele deciziei sale stă un argument solid.
CITEȘTE ȘI:

La 18 ani a refuzat participarea la Cupa Mondială din Qatar

Volpato, mijlocașul ofensiv al italienilor, și-a făcut deja debutul în lumea mare a fotbalului, acolo unde a jucat deja în Serie A și Europa League, sub bagheta lui Jose Mourinho. Acum, acesta a primit o invitație din partea selecționerului Federației Australiene de Fotbal pentru a merge în Qatar, însă puștiul de 18 ani a refuzat-o.
Cristian Volpato este născut la Camperdown și are dublă cetățenie, australiană și italiană, jucând deja la selecționatele de tineret din Peninsulă. Impresarul acestuia nu este nimeni altul decât Francesco Totti, așa că obiectivul mijlocașului este să îi calce pe urme și să devină un nume mare în naționala Italiei.
Pentru a putea să își îndeplinească visul de a evolua cândva la "Squadra Azzurra", Cristian Volapto a refuzat participarea la turneul final alături de naționala din Australia, tocmai pentru a putea rămâne eligibil și a evolua în viitor pentru Italia.
Cine va câștiga trofeul Cupei Mondiale 2022?
Graham Arnold, selecționerul Australiei, a vorbit despre această situație și a recunoscut că a încercat să îl convingă pe Volpato să meargă în Qatar, însă nu a putut să îl oblige, decizia finală aparținându-i.
"Până aseară am încercat să-l conving să facă parte din echipă, am vorbit cu Cristian de trei ori. Mi-a spus că vrea să se gândească la asta și, după ce a vorbit cu apropiații lui, a decis să refuze. A fost decizia lui și e bine așa", a declarat selecționerul Australiei.
Australia face parte din grupa D și va debuta la Campionatul Mondială din Qatar împotriva campioanei en-titre Franţa, pe 22 noiembrie. Apoi, aceasta își va testa forțele în fața Tunisiei, pe 26 noiembrie, şi cu Danemarca, pe 30 noiembrie.

Lotul Australiei pentru Campionatul Mondial din Qatar

  • Portari: Matt Ryan (Copenhaga), Andrew Redmayne (Sydney FC), Danny Vukovic (Central Coast Mariners)
  • Fundași: Nathaniel Atkinson (Hearts), Joel King (OB), Aziz Behich (Dundee), Kye Rowles (Hearts), Milos Degenek (Columbus Crew), Harry Souttar (Stoke City), Thomas Deng (Albirex Nigata), Bailey Wright (Sunderland). ), Fran Karacic (Brescia)
  • Mijlocași: Keanu Baccus (St. Mirren), Jackson Irvine (St. Pauli), Cam Devlin (Hearts), Riley McGree (Middlesbrough), Ajdin Hrustic (Verona), Aaron Mooy (Celtic)
  • Atacanți: Martin Boyle (Hibernian), Garang Kuol (Central Coast Mariners), Jason Cummings (Central Coast Mariners), Matthew Leckie (Melbourne City), Mitch Duke (Okyama), Awer Mabil (Cadiz), Craig Goodwin (Adelaide United) , Jamie MacLaren (Melbourne City)

Program Grupa D, Campionatul Mondial

  • Franța - Australia, 22 noiembrie
  • Danemarca – Tunisia, 22 noiembrie
  • Franța – Danemarca, 26 noiembrie
  • Tunisia - Australia, 26 noiembrie
  • Tunisia – Franța, 30 noiembrie
  • Australia – Danemarca, 30 noiembrie
picture

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul fina

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt stadioanele pe care se vor juca partidele de la turneul final
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo