Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca anunță o surpriză majoră pentru banca Spaniei, dacă Luis Enrique va pleca: Opțiunea e serioasă

Nicu Savin

Actualizat 07/12/2022 la 20:14 GMT+2

Spania a dezamăgit crunt la Cupa Mondială din Qatar, fiind învinsă în optimi de Maroc, iar mai mulți specialiști din fotbalul iberic consideră că Luis Enrique trebuie să demisioneze. Selecționerul nu a luat deocamdată nicio decizie, dar presa din Spania susține că și Federația ar așteăta oarecum un pas în spate din partea antrenorului, având pregătită deja varianta de înlocuire: Luis de la Fuente.

Luis Enrique

Credit imagine: Getty Images

Spania a început strălucitor Cupa Mondială din Qatar, 7-0 cu Costa Rica, dar avântul "Furiei Roja" s-a oprit repede. Dacă eșecul cu Japonia a fost mai degrabă pus pe seama apărării propriului interes, ibericii au clacat și în optimi, unde nu au reușit să străpungă apărarea Marocului în 120 de minute și apoi au pierdut la penalty-uri, ratând toate cele 3 lovituri pe care le-au executat.
Dezamăgirea e imensă în Spania, care din 2010, de când a cucerit singurul titlu mondial din istorie, nu a mai câștigat niciun meci în fazele eliminatorii la un Campionat Mondial. Evident, Luis Enrique este considerat principalul vinovat pentru eșecul din Qatar și nu puțini sunt specialiștii care opinează că selecționerul ar trebui schimbat.
Contractul lui Luis Enrique este valabil doar până la finalul anului, iar acesta a recunoscut că va purta o discuție cu șefii Federației și apoi va lua o decizie privind viitorul său. Conform jurnaliștilor de la Marca, federalii așteaptă ca primul pas către o despărțire să fie făcut de selecționer, deoarece le-ar fi pe plac un adio în condiții amiabile, fără ca Enrique să se simtă îndepărtat.

Luis de la Fuente, principalul favorit să devină selecționerul Spaniei, dacă Luis Enrique va pleca

Sursa citată notează că șefii fotbalului spaniol au o listă mai largă cu posibili înlocuitori, dar au stabilit în bună măsură cine va fi noul selecționer. Luis De La Fuente, antrenorul reprezentativei U21 ar avea cele mai mari șanse să preia naționala Spaniei, iar ibericii scriu că această opțiune este foarte serioasă.
Alegerea ar fi una surprinzătoare, dar pe de altă parte ar avea explicații logice. De la Fuente a lucrat cu majoritatea jucătorilor care vor forma nucleul Spaniei în viitor, obținând rezultate remarcabile: titlul european la U19 și U21 și argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Astfel, instalarea sa pe banca primei reprezentative ar fi o continuare a unui proces început cu ani în urmă. În plus, numirea lui De la Fuente ar fi una ușor de realizat, acesta fiind angajat al Federației și cu siguranță nu va refuza o asemenea oportunitate. Mai mult, pretențiile salariale ale managerului de la U21 nu vor fi exagerate, deci există toate premisele pentru instalarea sa.
O a doua variantă a șefilor fotbalului spaniol ar fi Marcelino, care nu și-a găsit angajament după ce s-a despărțit de Athletic Bilbao în vara acestui an. Numele său generează însă dezbateri aprinse printre oamenii cu putere de decizie din cadrul Federației, stilul propus de el nefiind pe unora multora dintre aceștia.
Ajungerea lui Luis de la Fuente la conducerea primei reprezentative a Spaniei ar avea urmări indirecte și pentru România, deoarece ibericii sunt în aceeași grupă cu micii tricolori la EURO U21 din 2023.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo