Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe, după ce a urcat peste Maradona şi Ronaldo, la Cupa Mondială şi l-a egalat pe Messi: "E obsesia mea"

Cristian Mihală

Actualizat 05/12/2022 la 08:16 GMT+2

Kylian Mbappe a vorbit pentru prima oară cu presa, de la sosirea naţionalei Franţei în Qatar, după succesul cu 3-1 contra Poloniei. Starul lui PSG a explicat că a vrut să se concentreze exclusiv pe ce are de făcut pe teren.

Kylian Mbappé

Credit imagine: Imago

Kylian Mbappe a fost din nou cel mai bun jucător francez în victoria 'Les Bleus' împotriva Poloniei. Jucătorul lui PSG a marcat două goluri și i-a pasat decisiv lui Giroud, fiind ales din nou MVP al meciului. A fost a treia oară când reușește această performanţă în Qatar, dar, spre deosebire de meciurile cu Australia și Danemarca, Mbappe a venit acum în faţa mass-media.
Kylian Mbappe a ajuns deja, la 23 de ani, la 9 goluri marcate la Campionatul Mondial, după ce şi în 2018, când Franţa a câştigat trofeul, a fost instrumental pentru "cocoşi". Niciodată în istorie un jucător nu a ajuns la atâtea reuşite înainte de a împlini 24 de ani. El are deja mai multe goluri marcate decât Diego Maradona, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Rivaldo, Ronaldo, Kempes la Mondial şi l-a egalat pe Messi, deşi are cu 3 turnee finale mai puţin decât acesta.

Mbappe: "Mi-am construit tot sezonul în jurul Cupei Mondiale"

Au existat mai multe motive pentru care jucătorul nu a apărut în faţa presei la CM. A vrut să evite întrebările despre viitorul său sau despre probleme care nu aveau prea mult de-a face cu Cupa Mondială. De asemenea, premiul MVP este sponsorizat de o marcă de bere, motiv pentru care Kylian nu a vrut - sfătuit de oamenii săi de PR - să îşi asocieze imaginea cu un astfel de produs.
"Nu am nimic împotriva jurnaliştilor, dacă nu am venit să vorbesc este pentru că trebuie să mă concentrez pe deplin pe competiţie şi să nu risipesc energie cu alte lucruri" , a declarat jucătorul, conform Marca. El a mai punctat că va plăti personal amenda pentru că nu a participat la discuţia cu media după meciurile din Australia și Danemarca.
Mbappe a vorbit și despre ambiția sa de a câștiga această Cupă Mondială. "Este obsesia mea, este competiția visurilor mele. Mi-am construit întregul sezon în jurul acestei competiții, m-am pregătit din plin atât fizic, cât și psihic pentru a o câștiga. Acesta este scopul meu, deși este încă departe. Singurul obiectiv este câștigarea Cupei Mondiale, restul este în plan secundar".
Referitor la meciul cu Polonia, vârful lui Deschamps a opiniat: "Nu a fost un meci ușor, adversara ne-a făcut viaţă grea în prima repriză, dar am știut să controlăm situația și să depășim momentele grele pe care le-am avut. Ne bucurăm să continuăm aventura la Cupa Mondială".
Anglia va întâlni Franţa în sferturile de finală, pe 10 decembrie (Al Bayt Stadium - Al Khor, 21:00). În optimi. Franţa a trecut de Polonia cu 3-1.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo