Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, discurs entuziasmant, după ce a strălucit cu Mexic: "Știam că azi trebuie să câștigăm"

Nicu Savin

Actualizat 27/11/2022 la 08:18 GMT+2

Lionel Messi a oferit o primă reacție după victoria Argentinei în fața Mexicului, scor 2-0, meci în care decarul sud-americanilor a strălucit. Starul argentinian este convins că acest succes este un nou început pentru naționala sa la această Cupă Mondială, dar a atras atenția că toate meciurilede acum înainte vor fi adevărate finale.

Lionel Messi, buteur face au Mexique

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a reaprins aproape de unul singur visul Argentinei la un nou titlu mondial. Echipa lui Scaloni pierduse în fața Arabiei Saudite, iar jocul cu Mexicul a fost unul modest până în minutul 64, când geniul lui Messi a ieșit la iveală. Starul de 35 de ani a primit o minge la aproximativ 20 de metri și a șutat impecabil, dezghețând tabela și creând insterie în rândul fanilor.
"Pumele" au câștigat cu 2-0, Enzo Fernandez stabilind scorul final în minutul 87, iar presa din Argentina jubilează după acest succes. Messi a sărbătorit alături de colegi și fani la finalul partidei, iar apoi a oferit și primele declarații despre duelul de azi. Căpitanul Argentinei a recunoscut că a fost un meci greu, dar că echipa a avut răbdare pentru că știa că victoria va veni într-un fel sau altul. În același timp, Messi a subliniat că succesul reprezintă o deblocare, dar a atras atenția că echipa trebuie să dea totul în continuare, pentru că de acum înainte vor fi numai finale de jucat.
"Primul meci ne-a costat mult. E normal, pentru că au existat mulți factori, au fost mulți băieți care au jucat prima Cupă Mondială, programul... Nu sunt scuze, dar nu am ieșit pe teren așa cum ar fi trebuit. Chiar și așa, au fost două goluri izolate care ne-au făcut să pierdem acel meci. Azi trebuia să câștigăm pentru a ne nebloca.
A fost un meci foarte greu, pentru că Mexic joacă bine, are un antrenor grozav și e o echipă pricepută cu mingea. Am jucat așa cum a trebuit să jucăm în prima repriză, cu multă intensitate. Și în repriza secundă, când ne-am liniștit, am redevenit ceea ce suntem cu adevărat.
Știam că azi trebuie să câștigăm și am făcut-o. Cupa Mondială a început azi pentru noi. Dar nu putem coborî brațele acum. Avem doar finale de jucat și nu putem greși. Știam că fanii ne vor susține. Le-am produs multe bucurii, suntem de o vreme împreună în această echipă și suntem uniți, am făcut multe lucruri frumoase", a spus Messi, citat de Tyc Sport.

Argentina este la mâna ei pentru calificarea în optimi

Argentina a luat o gură serioasă de oxigen prin victoria contra Mexicului, fiind la mâna sa în privința calificării în optimi. O victorie contra Poloniei ar asigura accederea în faza următoare și foarte probabil și primul loc în grupă, ceea ce ar face ca Messi & Co să evite un duel cu Franța, care doar printr-o minune ar mai putea pierde prima poziție în grupa D.
Argentina s-ar putea califica și cu un egal în fața Poloniei, dar numai dacă Mexic și Arabia Saudită ar termina și ele la egalitate sau Mexicanii nu ar câștiga la mai multe de două goluri diferență. În acest scenariu, Polonia ar termina pe primul loc și Argetina pe locul doi. Pentru Mexic, singura șansă de a mai ajunge în optimi este să bată Arabia Saudită, dar trebuie să o facă la o diferență cât mai mare de goluri pentru a avea o șansă reală. În schimb, saudiții sunt și ei la mâna lor, un succes contra Mexicului ducându-i în optimi. Chiar și un egal ar fi suficient, dar numai dacă Argentina pierde contra Poloniei sau câștigă la o diferență foarte mare (Arabia Saudită ar devansa Polonia în acest caz).
Interesant este că o mexicanii sunt pe ultimul loc în grupă, dar se pot califica indiferent de rezultatul din Argentina - Polonia, dacă bat Arabia Saudită la o diferență mare:
  • dacă sud-americanii ar câștiga, Mexic ar putea devansa Polonia la golaveraj
  • dacă Polonia - Argentina va fi egal, Mexic ar putea devansa Argentina la golaveraj
  • dacă Polonia va învinge Argentina, atunci Mexic ar termina pe locul doi, cu un punct peste Argentina și Arabia Saudită
Clasamentul grupei
  • 1.Polonia - 4 puncte (2-0)
  • 2.Argentina - 3 puncte (3-2)
  • 3.Arabia Saudită - 3 puncte (2-3)
  • 4.Mexic - 1 punct (0-2)
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo