Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Peste Brazilia și Franța! Cum arată primul "11" de jumătate de miliard al jucătorilor englezi care nu merg la Mondial

Cristian Mihală

Actualizat 11/11/2022 la 10:24 GMT+2

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a lăsat acasă o echipă întreagă. Primul "11" al absenților celor "3 lei" de la Mondial valorează 485 milioane de euro.

Cupa Mondială Qatar 2022 | Acestea sunt tricourile în care vor evolua cele 32 de echipe

Dacă Tite a lăsat acasă fotbaliști precum Gabriel Megalhaes, Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Deschamps, selecționerul Franței, nu a inclus în lotul pentru Qatar un prim "11" de 446 de milioane de €. Totuși, Southgate a reușit să "le ia fața" tuturor, selecționerul Angliei având cel mai bun prim 11 al fotbaliștilor care nu merg la Mondial. Și asta în condițiile în care nu sunt surprize enorme în naționala care visează din 1966 la un nou titlu mondial. Doar că 99% dintre jucătorii englezi evoluează în Premier League, cel mai bun campionat din lume, astfel că a lor cotă de piață e la un alt nivel.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Lipsit în apărare de aportul lui Reece James şi Ben Chilwell, indisponibili, Gareth Southgate a decis să-i convoace pe fundaşul Kyle Walker şi mijlocaşul Kalvin Phillips, jucătorii lui Manchester City, deşi aceştia s-au accidentat în ultimele săptămâni.
Există foarte multe absențe de la mijloc în sus, unde Tammy Abraham (Roma), Ivan Toney (Brentford), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Jarrod Bowen (West Ham), Ollie Watkins (Aston Villa) și Jadon Sancho (Manhcester United) nu au prins lotul de 26. Acesta din urmă a fost o prezență constantă în ultimii ani în lotul "celor 3 lei", adunând nu mai puțin de 23 de selecții, deși abia a împlinit 22 de ani. Acesta are în continuare prestații modeste în tricoul lui United, reușind doar două goluri și o pasă decisivă în cele 10 partide de Premier League jucate în actuala stagiune.

Echipa ideală a fotbaliștilor englezi care nu merg la Mondial

Dean Henderson (22 milioane euro*) - Reece James (70), Tomori (50), Guehi (35), Ben Chilwell (38) - Bowen (42), Ward-Prowse (35), Smith Rowe (38), Jadon Sancho (60) - Tammy Abraham (50), Ivan Toney (45)
*Sumele reprezintă cotele de piață ale jucătorilor, conform transfermarkt.
Lotul Angliei pentru Campionatul Mondial
Cum ar putea arăta Anglia în Qatar:
  • Pickford - Trippier, Stones, Dier, Shaw - Rice, Bellingham - Foden, Mount, Sterling (Saka) - Kane
Sub conducerea lui Southgate, Anglia a atins semifinalele la CM 2018 din Rusia şi a disputat anul trecut finala EURO 2020 pe stadionul Wembley.
La CM 2022, Anglia va juca în Grupa B cu Iranul (21 noiembrie), SUA (25 noiembrie) şi Ţara Galilor (29 noiembrie).
Turneul Campionilor se vede în săptămâna 13 – 20 noiembrie 2022 în direct pe Eurosport 2, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo