Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primele declarații din partea francezilor după succesul cu Australia la primul meci de la CM Qatar

Eurosport
DeEurosport

Publicat 22/11/2022 la 23:55 GMT+2

Franța s-a impus cu 4-1 în fața Australiei în prima etapă a Cupei Mondiale din Qatar, însă bucuria victoriei este umbrită de accidentarea lui Lucas Hernandez. Fotbalistul lui Bayern probabil nu va putea fi recuperat la timp pentru durata turneului, după ce a părăsit terenul în minutul 13, acuzând o accidentare la genunchi.

Olivier Giroud et Didier Deschamps, hilare, après le record du buteur des Bleus

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Naționala Franței a dat dovadă de forță și s-a impus fără probleme în fața unei selecționate mult mai slab cotate a Australiei, chiar și cu lipsa unor fotbaliști de mare clasă precum Karim Benzema, N'Golo Kante, Paul Pogba, Presnel Kimpembe sau Christopher Nkunku.
Australienii au deschis scorul în minutul 9, au avut șansa desprinderii câteva minute mai târziu, însă în cele din urmă băieții lui Didier Deschamps au întors scorul până la pauză grație reușitelor lui Rabiot și Giroud. Decarul Kylian Mbappe a majorat diferența în minutul 68, iar Olivier Giroud a punctat dubla 3 minute mai târziu, reușind astfel o performanță uriașă, devenind cel mai bun marcator din istoria Franței, la egalitate cu Thierry Henry, fiecare cu câte 51 de reușite.

Didier Deschamps, prima reacție după victoria la debutul din Qatar

Selecționerul Franței s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi din această seară, însă pe lângă startul ceva mai slab de meci, consideră că cel mai rău lucru întâmplat în partida cu Australia a fost accidentarea lui Lucas Hernandez. Totodată, Didier Deschamps a spus că în repriza secundă echipa sa a arătat foarte bine și putea marca mai mult decât a făcut-o deja.
"Chiar dacă am fost răcoriți în startul meciului, am făcut ulterior ceea ce a fost necesar. În repriza secundă ne-am fi putut desprinde și mai mult, să câștigăm la o diferență și mai mare de scor. Australia și-a arătat forța în prima parte a jocului.
Cât despre accidentarea lui Lucas Hernandez, trebuie să fie supus unor teste, însă mie mi-a părut o accidentare destul de serioasă. Se va confirma oricum acest lucru, dar inevitabil este pata cea mai neagră din această seară", a declarat antrenorul campioanei mondiale en-titre.

Giroud i-a dedicat victoria accidentatului Lucas Hernandez

Autor al unei duble în victoria la scor cu Australia, Olivier Giroud a dorit să-i dedice victoria colegului său care a ieșit accidentat în minutul 13 al partidei de la Al Wakrah. Lucas Hernandez s-a accidentat la genunchi și a rămas căzut pe gazon chiar la faza la care australienii au deschis scorul, în minutul 9, fiind ulterior înlocuit de fratele său de la AC Milan, Theo Hernandez.
"Avem un gând mare pentru el. Vreau să-i dedic lui victoria din această seară, pentru că uite că pierdem încă un coleg în cadrul competiției. Sperăm să-l facem mândri de parcursul nostru", a declarat Giroud la finalul partidei de debut în Qatar.
De asemenea, Giroud a vorbit despre partida din această seară și despre jocul prestat de echipa sa în fața Australiei, dar și despre faptul că a reușit să atingă o bornă impresionantă în cariera sa internațională, lucru cu care se simte foarte mândru.
"Ca plan colectiv, sunt foarte fericit cu aceste 4 goluri marcate și acest start de competiție, dar nu neapărat cu acest start de meci și tot trebuie să îmbunătățim asta.
Pe plan personal, cu greu aș fi putut spera la ceva mai bun. Este o sursă incredibilă de mândrie și nu intenționez să mă opresc aici. Sper să continui la fel în competiție și să fiu capabil să îmi ajut echipa să își îndeplinească obiectivul. Ca de fiecare dată, luăm meci cu meci, devenind mai puternici.
Este o echipă care trăiește bine, care are tărie de caracter. Este ceva grozav să știi să reacționezi atunci când ești în dificultate, însă ne-am dori totuși mai multă atenție în începuturile de meci. Dar rețin cele 4 goluri și toate lucrurile bune pe care le-am făcut și este o mare satisfacție în această seară", a mai spus atacantul lui AC Milan.
Citește și:

Olivier Giroud a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței

Cu Karim Benzema indisponibil din cauze medicale, atacul francez se bazează pe Olivier Giroud, la fel ca și la precedenta ediție a Cupei Mondiale, iar vârful legitimat la AC Milan dovedește că poate fi unul dintre cei mai buni din lume, cu toate că are 36 de ani.
Cotat la doar 4 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Olivier Giroud a înscris golul cu numărul 50 în tricoul naționalei Franței, fiind asistat de Rabiot în minutul 32 și s-a apropiat astfel și mai tare de titulatura de cel mai bun atacant din istoria "Les Bleus", fiind la o singură reușită de a-l egala pe marele Thierry Henry în topul marcatorilor Franței.
Giroud a fost aproape de a marca și în repriza secundă, în minutul 50, când a reluat superb din foarfecă centrarea lui Theo Hernandez, însă șutul său a mers puțin pe lângă poarta australienilor.
Ulterior, Olivier Giroud a reușit să egaleze cifra impresionantă reușită de Henry, după ce a marcat din nou în minutul 71 din centrarea lui Kylian Mbappe, fiind astfel la un pas de a-l depăși pe fostul câștigător al Balonului de Aur.
Un atacant care deși nu a fost niciodată foarte apreciat, a dovedit pe teren că poate face față cu brio la orice nivel și-și poate pune amprenta serios în jocul echipelor pentru care evoluează. Deschamps l-a schimbat în minutul 89 pe Giroud cu Marcus Thuram, dând astfel ocazia fanilor să-l aplaude la scenă deschisă pe vârful lui AC Milan.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo