Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Selecționerul Belgiei, OUT după eliminarea din Cupa Mondială! Declarații inexplicabile: "Plecăm cu capul sus!"

Irina Aldea

Actualizat 01/12/2022 la 19:58 GMT+2

Selecţionatele Croaţiei şi Belgiei au terminat la egalitate, 0-0, joi, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, rezultat care duce vicecampioana mondială în optimile de finală şi trimite Belgia acasă.

Roberto Martinez

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Selecționerul Roberto Martinez a confirmat ulterior că nu va continua pe banca Belgiei.
Știre inițială
Belgia, medaliată cu bronz la ediţia din 2018 şi aflată timp de trei ani pe primul loc în clasamentul FIFA, este una dintre dezamăgirile turneului din Qatar, pe care îl părăseşte prematur, marcând sfârşitul unei generaţii de aur, cu un potenţial mult mai mare decât a realizat.
Croaţia a arătat că este o echipă matură, care ştie să îmbine experienţa unor jucători ca Modric, Lovren, Brozovic, Perisic, cu tinereţea unui Gvardiol. Obligată să câştige, Belgia a făcut un joc destul de slab în prima repriză, în care şi-a creat doar două oportunităţi notabile, prin Carrasco (11), al cărui şut din unghi a fost blocat de Livakovic, şi Mertens (13), care a reluat pe lângă poartă din pasa lui De Bruyne. Repriza secundă a fost dominată de ''diavolii roşii'', dar ocaziile de gol au apărut cu greutate şi au fost ratate cu uşurinţă. Lukaku, intrat în joc ca ultimă speranţă, a avut o primă încercare în min. 49, dar Livakovic nu a avut emoţii la mingea trimisă de atacantul lui Inter.
CITEȘTE ȘI:

Roberto Martinez, declarații inexplicabile după eliminarea Belgiei de la Campionatul Mondial

Selecționerul Roberto Martinez știe și el că acest rezultat nu este suficient pentru Belgia, dar în același timp spune că nu are regrete: "Astăzi am fost din nou noi înșine. Nu este niciodată ușor să câștigi un meci la o Cupă Mondială. În acel prim meci cu Canada am câștigat, dar nu am fost noi înșine. Am pierdut meritat al doilea meci împotriva Marocului. Nu am fost pregătiți. Astăzi ne-am creat multe ocazii, așa că nu, nu am niciun regret. Putem pleca de la Cupa Mondială cu capul sus.
Bineînțeles, eliminarea în faza grupelor nu este suficientă pentru Belgia. Am vrut să ne impunem, dar fiecare țară își dorește acest lucru. Acesta este cel mai bun turneu din lume. Am câștigat cele trei meciuri din grupe la Cupa Mondială, dar și la Campionatul European. Dar apoi am fost eliminați și noi. Pentru mine, sentimentul este același. Pot accepta acest mod de a pierde", a mai spus Martinez.
Pentru unii fotbaliști ai Belgiei, aceasta ar putea fi ultima șansă de glorie la o Cupă Mondială, dar Martinez nu vede acest lucru ca pe sfârșitul "generației de aur": "Jucători ca Tielemans, Onana, Doku... Generația de aur a realizat ceva care ar trebui să entuziasmeze generațiile viitoare. Această moștenire trăiește și trebuie să continuăm să stabilim standarde înalte. Dacă vreau să continui ca antrenor? Acum nu este momentul pentru asta".
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo