Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thibaut Courtois, extrem de nervos după înfrângerea cu Maroc. A lovit cu pumnul într-un geam

Eurosport
DeEurosport

Publicat 28/11/2022 la 13:06 GMT+2

Autor al două gafe în meciul cu Maroc, de prima fiind salvat de VAR, însă a 2-a fiind decisivă, Thibaut Courtois a fost vizibil iritat la finalul meciului pierdut de naționala sa. Portarul a lovit cu pumnului geamul de la banca de rezerve.

Thibaut Courtois, décisif avec la Belgique face au Canada

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Belgia a pierdut ieri cu scorul de 2-0 în fața Marocului, ratând astfel o șansă imensă de a accede rapid în faza optimilor de finală la Campionatul Mondial din Qatar. Africanii au făcut un meci foarte bun, s-au apărat perfect în fața jucăorilor de sute de milioane de euro din ofensiva belgienilor și au punctat exact când a fost nevoie, însă cu puțin ajutor din partea portarului advers, Thibaut Courtois, care a fost surprins la golul cu care s-a deschis scorul.

Courtois a fost foarte afectat de înfrângerea cu Maroc

Deși în prima etapă a grupelor, în meciul împotriva selecționatei din Canada, a avut o evoluție foarte bună, reușind inclusiv să pareze o lovitură de la 11 metri în fața lui Alphonso Davies, în meciul cu Maroc, Courtois a avut din nou un rol decisiv, însă unul negativ pentru "diavolii roșii".
În meciul împotriva Canadei, pe lângă parada de la penalty-ul executat de fundașul lui Bayern Munchen, Courtois a avut și alte intervenții salvatoare, însă deși îl merita, la finalul meciului nu a primit trofeul de jucătorul meciului în dauna lui Kevin De Bruyne.
Portarul lui Real Madrid a avut o prestație în meciul cu Maroc la 180 de grade față de prima etapă, pentru că a greșit și la golul prin care Ziyech deschisese scorul direct din lovitură liberă înaintea pauzei, însă a fost salvat de o poziție de ofsaid a unui atacant marocan.
În minutul 73 a fost din nou surprins, în exact același mod și de Abdelhamid Sabiri, tot din lovitură liberă laterală, însă de pe cealaltă parte și de această dată golul a fost validat. Până la final, Courtois a mai fost învins o dată, în al 2-lea minut de prelungiri, însă nu a avut ce să facă la finalizarea lui Zakaria Aboukhal, acesta șutând exact sub bara transversală din apropierea careului mic.
La finalul partidei, fiind vizibil dezamăgit de rezultatul de pe tabelă, dar și de prestația sa, Thibaut Courtois și-a vărsat nervii pe geamul băncii de rezervă, pe care l-a lovit cu pumnul în drumul său către vestiare.
Thibaut Courtois lovește un geam după meciul cu Maroc
Pentru o paralelă amuzantă, acest gest amintește românilor de unul asemănător făcut de Sorin Cârțu în 2010, când a spart geamul băncii de rezerve la meciul de UEFA Champions League dintre FC Basel și CFR Cluj.
Citește și:

Belgia, în pericol de o eliminare prematură de la Mondial

Cu doar 3 puncte obținute în primele două etape, mai ales că nici victoria împotriva canadienilor nu a fost deloc una ușoară, belgienilor pare să le scape din mână calificarea în optimile Cupei Mondiale din Qatar.
În momentul de față, formația antrenată de Roberto Martinez e pe locul 3 în grupa F și are nevoie să obțină un succes în ultima etapă în fața celui mai greu adversar, Croația. Iată cum arată clasamentul gupei după două etape:
1. Croația - 4 puncte; golaveraj 4-1
2. Maroc - 4 puncte; golaveraj 2-0
3. Belgia - 3 puncte; golaveraj 1-2
4. Canada - 0 puncte; golaveraj 1-5
După cum se poate vedea, Canada nu mai are nicio șansă din punct de vedere matematic să meargă în fazele eliminatorii, însă va lupta măcar pentru orgoliu în ultima etapă cu Maroc, pentru că jocul nord-americanilor nu a fost unul slab nici în prima etapă și nici măcar aseară, deși au pierdut cu 4-1.
Astfel, în cazul în care Belgia nu reușește să obțină cele 3 puncte din ultimul meci și va termina la egalitate cu Croația, are nevoie de Canada să învingă selecționata Marocului la o diferență de cel puțin 3 goluri, ceea ce pare un scenariu aproape imposibil.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo