Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Toți sunt o gașcă de hoți, niște nenorociți ordinari!". Un star al Uruguayului a clacat psihic după meciul cu Ghana

Cristian Mihală

Actualizat 03/12/2022 la 10:18 GMT+2

José María Giménez s-a dezlănțuit împotriva arbitrilor din meciul cu Ghana și a FIFA, după ce Uruguay a ratat calificarea. Luis Suarez a fost și el extrem de dur în declarații, vizând aceeași idee, de dezavantajare a fostei duble campioane mondiale.

Los jugadores uruguayos se comen al árbitro en el Ghana-Uruguay del Mundial de Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

În Grupa H, Uruguayul a trecut de Ghana cu 2-0, însă a ratat accederea în optimi de finală, fiind depăşită de Coreea de Sud, care s-a impus dramatic cu 2-1 în faţa Portugaliei, ce era deja calificată. Diferența s-a făcut la numărul de goluri marcate, astfel că orice gol al Uruguayului ar fi adus-o pe aceasta pe locul secund.
Sud-americanii au solicitat două lovituri de la unsprezece metri, cea invocată în mod special fiind la o fază petrecută în minutul 58, la un duel în careu între Nunez cu Amartey; dar Siebert, care a revăzut imaginile video, a decis că nu a fost penalty, ci henţ la Nunez.
José María Giménez, fundașul lui Atletico Madrid, a fost surprins la final având un discurs incredibil, care probabil îi va aduce o suspendare record.
"O gașcă de hoți, toți sunt o gașcă de hoți, niște nenorociți ordinari", a urlat apărătorul către una dintre camere.

Luis Suarez, critici dure la adresa FIFA, după eliminarea de la Mondial

Fotbaliştii uruguayeni l-au înconjurat pe arbitru la finalul jocului, iar camerele l-au arătat pe veteranul Luis Suarez în lacrimi pe bancă. Fostul vârf de la Liverpool și Barcelona a avut un discurs similar cu al coechipierului său, chiar dacă nici pe departe la fel de dur.
"Cei de la FIFA trebuie să explice cum s-au luat deciziile acestea incredibile. Nu am primit două lovituri de la 11 metri azi. Nu e o scuză, dar e o explicație pentru ceea ce se întâmplă. Să vă mai spun un lucru: am vrut să îmi văd copiii după meci și reprezentanții FIFA mi-au spus "Nu". Am văzut cum un jucător al Franței a fost alături de copiii lui, pe bancă, după ultimul meci. Se pare că Uruguay nu are atât de multă forță. FIFA e mereu împotriva noastră", a explica Luis Suarez, potrivit goal.com.
Diego Alonso, selecționerul sud-americanilor, a declarat că echipa sa "a dat totul" şi a dat de înţeles că Daniel Siebert este vinovat pentru eliminare. "Este foarte clar ce s-a întâmplat, asta este tot ce putem spune acum", a afirmat tehnicianul, referindu-se la decizia arbitrului de a nu dicta penalty pentru Uruguay după ce Edinson Cavani a căzut în careul advers în minutele adiţionale.
Uruguayul ajunsese cel puţin în optimi de finală la precedentele trei ediţii ale competiţiei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo