Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost arbitru din Premier League vrea o schimbare majoră în fotbal: "Ar putea funcționa"

Alex Masgras

Publicat 28/11/2022 la 15:39 GMT+2

Cupa Mondială din Qatar a avut parte până acum de un număr uriaș de minute de prelungire. Mark Clattenburg, fostul arbitru din Premier League, vine cu o soluție pentru FIFA, care încearcă să prevină tragerile de timp din fotbal.

The scoreboard screen shows an additional 14 minutes of added time at the end of the 1st half during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between England and IR Iran at Khalifa International Stadium on November 21, 2022 in Doha, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Mark Clattenburg, fost arbitru în Premier League, a declarată că meciurile de fotbal ar trebui să dureze 60 de minute, iar oficialii să oprească cronometrul de fiecare dată când există o întrerupere. Declarația fostului arbitru englez vine în contextul în care FIFA a venit cu o nouă inițiativă la Cupa Mondială din Qatar, acolo unde s-a înregistrat un număr uriaș de minute suplimentare. Numai partida dintre Anglia și Iran a avut, în total, 24 de minute de prelungire.
FIFA încearcă să rezolve problema tragerilor de timp, iar meciurile să dureze mai mult, asta pentru a avea măcar 60 de minute în care mingea este în joc în timpul partidelor. Chiar și în acest condiții, ținta de 60 de minute este greu de realizat.
Potrivit lui Clattenburg, în partida de deschidere, cea dintre Qatar și Ecuador, mingea a fost în joc 50 de minute și 51 de secunde, în timp ce la Anglia-Iran, partida cu 24 de minute suplimentare, mingea a fost în joc 55 de minute și 27 de secunde.
Citește și:

Mark Clattenburg: "În trecut, FIFA a luat-o în considerare"

Clattenburg apreciază inițiativa FIFA de a căuta soluții pentru a îmbunătăți această situație, dar consideră că soluția cea mai bună este ca timpul să fie oprit. Astfel, mingea se va afla în joc pentru cel puțin 60 de minute de fiecare dată:
"Acești timpi în care mingea este în joc sunt mai buni decât în Premier League. Dar iată o soluție mult mai ușoară. Meciuri de 60 de minute în care se oprește ceasul. Funcționează în baschet, ar putea funcționa și în fotbal.
Ceasul ar urma să fie oprit în momentul în care mingea se află în afara jocului sau când este vorba despre o accidentare. Astfel, fiecare meci va avea garanția că mingea se va afla în joc pentru 60 de secunde. E o discuție pe care trebuie să o avem și știu că, în trecut, FIFA a luat-o în considerare", consideră Clattenburg, potrivit Daily Mail.
În vârstă de 47 de ani, Mark Clattenburg a fost unul dintre cei mai importanți arbitri englezi din ultimii ani. El s-a retras din în 2017, ajungând în fruntea arbitrajului din Arabia Saudită.
Timp de 11 ani, el a fost arbitru FIFA, arbitrând mai multe meciuri importante, printre care finala Champions League 2016, finala Jocurilor Olimpice, finala EURO 2016, Supercupa Europei, derby-uri din Premier League, dar și finalele Cupei Angliei și Cupei Ligii Angliei.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo