Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Uruguay - Coreea de Sud 0-0 | Remiza albă, rezultatul care predomină la Mondialul din Qatar

Nicu Savin

Publicat 24/11/2022 la 16:54 GMT+2

Uruguay și Coreea de Sud au terminat la egalitate, scor 0-0, în primul meci al grupei H de la Campionatul Mondial din Qatar. Este a 4-a remiză albă de la acest turneu final, semn că prudența a fost cuvântul de ordine la majoritatea echipelor.

Luis Suarez (Uruguay - Coreea de Sud, Cupa Mondială Qatar 2022)

Credit imagine: Eurosport

Grupa H a Campionatului Mondial din Qatar este una dintre cele mai echilibrate, iar acest lucru s-a văzut încă de la prima partidă. Uruguay și Coreea de Sud s-au anihilat reciproc pe Education City Stadium din Al Rayyan, deși partida a fost una alertă în cea mai mare parte a sa.
Fiecare formație a avut câte o șansă uriașă în prima repriză. În minutul 34, Ui-Jo Hwang a primit o pasă excelentă în mijlocul careului, dar a șutat peste poartă dintr-o poziție ideală. În minutul 43, sud-americanii au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului, dar lovitura de cap a lui Diego Godin, după un corner, a lovit bara.

Uruguay - Coreea de Sud 0-0 | A 4-a remiză albă de la Campionatul Mondial din Qatar

Cele două echipe au încercat să-și apropie victoria în partea secundă, dar prudența a fost cuvântul de ordine pentru cei 22 de jucători. "Celeștii" au îndrăznit mai mult, dar vedetele Valverde, Suarez, Darwin Nunez sau Cavani (intrat în minutul 64 în locul lui Suarez) nu au avut cea mai bună zi a lor. Odată cu trecerea timpului nimeni nu a mai riscat nimic și impresia era că meciul nu putea fi decis decât de o mare eroare sau o super-execuție. Valverde a fost aproape să o facă, dar șutul său de la aproximativ 25 de metri din minutul 90 a zguduit bara.
S-a terminat 0-0, un rezultat perfect echitabil având în vedere ceea ce s-a întâmplat pe teren. Deși au existat ocazii, meciul s-a terminat fără ca vreuna dintre echipe să șuteze pe spațiul porții, o dovadă clară a echilibrului perfect.
Partida de azi a fost a 4-a de la acest Mondial în care nu s-a marcat, după Danemarca - Tunisia, Polonia - Mexic și Croația - Maroc. Astfel, 0-0 e cel mai des întâlnit rezultat, o dovadă clară că majoritatea echipelor și-au propus mai degrabă să nu piardă la debut decât să câștige.
Cel de-al doilea meci al grupei H le va aduce față în față pe Portugalia și Ghana și indiferent de rezultat lupta pentru primele două poziții va rămâne deschisă. În etapa a 2-a a fazei grupelor, Uruguay va juca împotriva Portugaliei, iar Coreea de Sud se va duela cu Ghana.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo