Balonul de Aur rămâne în continuare cel mai prestigios trofeu individual din fotbalul mondial. În acest sezon a devenit clar că epoca lui Messi și Cristiano Ronaldo a apus, iar cei doi au șanse mici să mai prindă măcar un loc între primii 3.
Deși nu am ajuns nici la jumătatea lui 2022, s-a cristalizat deja lista jucătorilor care se vor bate pentru trofeu. Conform cotelor oferite de bookmakeri, Karim Benzema are cele mai mari șanse de a cuceri în premieră Balonul de Aur. Sezonul fantastic pe care l-a făcut cu Real Madrid îl plasează pe francez în fruntea listei, cu o cotă cum rar se vede la un asemenea titlu: 1,33.
Citește și:
Premier League
Viitorul lui Ronaldo ar putea fi anunțat pe 7 iulie! Ce club insistă pentru transferul lui Cristiano
30/06/2022 LA 14:03

Benzema, mare favorit la Balonul de Aur! Messi are acelelași șanse ca Bonucci

Evident, șansele atacantului vor crește substanțial dacă Real Madrid va câștiga Champions League sau dacă naționala Franței va cuceri al doilea titlu mondial consecutiv. Mohamed Salah, Sadio Mane, Kylian Mbappe, Kevin de Bruyne sau Robert Lewandowski sunt ceilalți jucători aflați în cărți, dar aceștia vor trebui să exceleze în a 2-a parte a anului pentru a-i lua fața lui Benzema.
Cristiano Ronaldo și Lionel Messi au șanse infime să intre în luptă, iar cotele oferite de bookmakeri sunt relevante în acest sens. Portughezul este ceva mai bine plasat, dar departe de principalii favoriți, în timp ce Messi este cotat cu aceleași șanse ca jucători precum Bonucci, Pedri, Kane sau Neymar.
Cotele la câștigarea Balonului de Aur
  • 1.Karim Benzema - 1,33
  • 2.Mohamed Salah - 6
  • 3.Sadio Mane - 12
  • 4.Kevin de Bruyne - 14
  • 5.Kylian Mbappe și Robert Lewandowski - 20
  • 6.Cristiano Ronaldo - 33
  • 7.Vinicius Jr - 40
  • 8.Lionel Messi, Neymar, Harry Kane, Thiago Alcantara, Pedri și Leonardo Bonucci - 50
Lionel Messi domină categoric ierarhia multimplilor câștigători ai Balonului de Aur, cu 7 trofee. Ronaldo este pe doi, cu 5 distincții, în timp ce locul 3 este împărțit de Michel Platini, Johan Cruyff și Marco Van Basten, fiecare cu câte 4 tirluri în palmares.
Bundesliga
Bayern neagă zvonurile privind posibilul transfer al lui Ronaldo la Munchen în locul lui Lewandowski
25/06/2022 LA 19:29
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG! Cum au făcut parizienii 700 de milioane de € pe spatele starului
24/06/2022 LA 12:30