Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Bogdan Andone s-a descătușat după ce a calificat-o pe Apollon în play-off! Victorie în minutul 97

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/02/2023 la 14:34 GMT+2

Apollon, formația din Cipru antrenată de românul Bogdan Andone, a bifat o calificare la limită în play-off-ul campionatului. Echipa și-a asigurat un loc între cele mai bune 6 echipe cu un succes în minutul 7 al prelungirilor cu AEK Larnaca.

Bogdan Andone după ce a calificat-o pe Apollon în play-off

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Bogdan Andone a obținut un succes fabulos alături de Apollon, echipă unde antrenează de aproximativ două săptămâni. Românului i s-a fixat un obiectiv important la instalarea sa pe bancă, și anume, calificarea în play-off-ul campionatului.
Apollon a câștigat cu 2-1, pe teren propriu, împotriva celor de la AEK Larnaca, cu un gol marcat în minutul 90+7, care a declanșat nebunia. Gazdele au rămas în 10 oameni după eliminarea lui Amine Khammas, din startul reprizei secunde, dar au deschis scorul după ceva mai bine de o oră de joc.
Ghanezul Godsway Donyoh a deschis scorul în urma unei acțiuni purtate de Peybernes în partea stângă. Acesta a centrat, iar Chambos nu a putut să marcheze din două încercări, astfel că mingea i-a rămas perfect celuilalt atacant, care a înscris cu poarta goală.
Oaspeții au egalat prin Milicevic, care a reluat perfect o centrare venită în fața porții. Partida se îndrepta spre o remiză, dar egipteanul Amr Warda a scăpat singur spre poarta celor de la AEK, în minutul 97, și a finalizat cu latul, declanșând o adevărată nebunie pe Alphamega Stadium.
În urma acestui rezultat, Apollon și-a asigurat matematic prezența în play-off-ul campionatului din Cipru, cu o etapă rămasă de disputat din sezonul regulat. De bucurie, Andone a plonjat pe burtă chiar la marginea terenului, sărbătorind într-un mod unic.
Citește și:

Bogdan Andone a calificat-o pe Apollon în play-off-ul din Cipru

Bogdan Andone se va afla la prima aventură pe pământ străin de când și-a început cariera de antrenor. În România, el are echipe cu nume în CV, printre care și două foste campioane, Astra și FCSB.
FC Voluntari, Olimpia Satu Mare, ASU Poli Timișoara, Metaloglobus și Viitorul Pandurii Târgu Jiu sunt celelalte echipe la care a activat din 2017 încoace. Tehnicianul a jucat în cariera sa de fotbalist pentru Apollon, cu care a și ieșit campion în perioada 2006-2008.
Campioana Ciprului se afla pe locul 7 în momentul în care a fost preluată de Andone, dar a reușit două victorii sub comanda antrenorului român, cu care a urcat pe locul 5, acumulând 41 de puncte. Echipele de pe locurile 6 și 7 au câte 38 de puncte, dar nu o mai pot depăși pe Apollon datorită rezultatelor din meciurile directe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo