Atât Dan Pestrescu, fostul lui antrenor de la CFR Cluj, cât și Marius Șumudică și-au manifestat interesul de a-l transfera la echipele lor pe Damjan Djokovic. Mijlocașul CFR-ului a ales în cele din urmă Rizespor, echipă care a fost preluată de curând de Șumudică, antrenor care s-a despărțit nu demult de Gaziantep.
În vârstă de 30 de ani, Damjan Djokovic a ajuns în Turcia vineri şi în aceeaşi zi a făcut primul set de teste medicale, obligatorii pentru semnarea contractului.Croatul a efectuat ulterior și celelalte teste, iar mijlocașul a semnat azi contractul cu Rizespor pe două sezoane și jumătate. De altfel, Djokovic va fi apt chiar pentru următorul meci al echipei, cu Fenerbahce, pe 30 ianuarie, la Istanbul.Damjan Djokovic va primi la Rizespor un salariu de 500.000 de euro pe an. Cei de la Cluj primesc 400.000 de euro, ofertă mai bună decât cea de la Kayserispor, care dădea aceeaşi sumă, dar în două tranşe, potrivit Digi Sport.

Damjan Djokovic a ales Rizespor, în dauna echipei antrenate de Dan Petrescu

Fotbal
Novak Djokovic a explodat după calificarea Serbiei la Mondialul din Qatar. Imagini memorabile
15/11/2021 LA 06:55
La alegerea lui Djokovic a contribuit și faptul că Marius Șumudică l-a dorit pe croat încă de pe vremea când antrena la Gaziantep: "Îl doresc pe Damjan Djokovic, dar așa l-am dorit și pe Alibec, și a ajuns la Kayserispor! Îl voiam la Gaziantep, Dan Petrescu era atunci la CFR, erau niște neînțelegeri atunci, am vrut să profit. Dar continui să fiu interesat de acest transfer.
Am dat o listă de jucători când am semnat cu Rizespor, îl doresc foarte mult, dar va merge unde e oferta mai bună. Rizespor poate să asigure suma de transfer, pretențiile jucătorului. El are impresar, discută cu cele 2 cluburi. Nu voi face o luptă cu Dan Petrescu, îi doresc multă baftă dacă va alege pe Kayserispor", spunea Marius Șumudică înainte ca Djokovic să aleagă Rizespor.

CFR Cluj, rămas bun de la Damjan Djokovic

CFR Cluj a emis azi un comunicat prin care își ia rămas bun de la serviciile lui Damjan Djokovic: "Mulțumim, Damjan Djoković! Clubul CFR 1907 Cluj și formația Çaykur Rizespor din prima ligă turcă au ajuns la o înțelegere privind transferul definitiv al lui Damjan Djoković!
Mijlocașul croat a îmbrăcat pentru prima oară tricoul vișiniu în sezonul 2013-14. Cu o vastă experiență la formații din Italia, Franța, Germania sau țara natală, Damjan a revenit în Gruia în septembrie 2017, fiind unul dintre protagoniștii parcursului memorabil din ultimii ani al clubului nostru. Damjan Djoković pleacă în Turcia după ce a cucerit trei titluri de campion (2017-18, 2018-19, 2019-20), respectiv o Supercupă a României (2018), având totodată evoluții remarcabile în cupele europene pentru echipa noastră.
Mulțumim, Damjan Djoković, pentru munca depusă în tricoul vișiniu și mult succes mai departe în carieră!"
Fotbal
După ce a plâns și și-a cerut scuze la plecarea de la Gaziantep, Șumudică și-a criticat fosta echipă
26/01/2021 LA 14:26
Turkish Süper Lig
Djokovic a ales între Dan Pestrescu și Șumudică! Cu ce club s-a înțels croatul de la CFR Cluj
21/01/2021 LA 17:42