"Băiatul de Aur", "Maradona din Carpați" sau "Messi din Istanbul" sunt doar câteva dintre poreclele destul de exagerate date de fanii lui Galatasaray lui Moruțan. Dar, dincolo de exuberanța turcilor, internaționalul nostru are un debut de stagiune promițător în Turcia. După câteva partide în care a părut că nu se regăsește - acuzând probabil lipsa de pregătire fizică din Liga 1 -, Moruțan a impresionat, reușind în ultima lună și jumătate două goluri și două assisturi.
Ultima pasă decisivă a venit aseară, când, introdus pe teren în minutul 76, românul a pasat decisiv la unicul gol al partidei din dificila deplasare de la Moscova, cu Lokomotiv. Chiar dacă în unele momente dispare din joc și nu are încă forța pe care și-ar dori-o Fatih Terim, fostul mijlocaș de la FCSB are o calitate care impresionează: driblează. Reșit Omer Kukner, unul dintre conducătorii Galatei, s-a declarat vrăjit de ce realizează Moruțan când are mingea la picior și e de părere că de la Felipe (cel care a trebuit să îl facă uitat pe Hagi, în 2002), clubul nu a avut un dribler atât de bun.
"După Felipe, avem în sfârșit un jucător care driblează, Moruțan. Câți jucători din lume pot juca atât în interior, cât și în bandă cu o asemenea ușurință?", a scris Reșit Omer Kukner pe twitter.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
ACUM 15 ORE

Fatih Terim, mulțumit de Moruțan&Co

Fatih Terim a remarcat și el prestația tinerilor din echipă. Un tehnician extrem de rezervat, în general, "Împăratul" e mândru că echipa sa a urcat pe primul loc într-o grupă atât de dificilă, din care mai fac parte Lazio, Marseille și Lokomotiv Moscova.
"Moruțan, Kerem și întreaga echipă au dat tot ce au mai bun încă de la începutul sezonului. Sunt fericit că am înscris un gol care reflectă fotbalul pe care dorim să-l jucăm. Suntem pe cale de a deveni o echipă bună, cu jucători tineri și jucători cu experiență. Sigur, încă avem neajunsuri, dar să fii lider în Europa cu 7 puncte nu este ceva de subestimat. Orice ar spune oamenii, grupa asta cu echipe precum Lazio, Marseille și Lokomotiv este una de Liga Campionilor. Vreau să-mi felicit jucătorii", a spus tehnicianul lui Galatasaray, după meci.
CITEȘTE ȘI:
AMBRAMOVICH ȘI TUCHEL SE MIȘCĂ MAI REPEDE DECÂT ORICINE! SUPER-TRANSFERUL PE CARE ÎL FAC ÎN IARNĂ
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 15 ORE
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
IERI LA 10:21