La partida cu PSG din Champions League, cei de la Bașakșehir l-au acuzat pe Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial, pentru o remarcă rasistă îndreptată către antrenorul secund Pierre Webo. Brigada românească, condusă de Ovidiu Hațegan, s-a aflat în prim-plan în mod negativ, iar scandalul a făcut rapid înconjurul lumii.
N'Doye a dorit cu orice preț să ia legătura cu Sebastian Colțescu pentru a-i transmite că e de partea lui. Fostul mijlocaș de la Dinamo, Vaslui și Astra e prieten bun cu Demba Ba, alături de care a jucat în naționala Senegalului. Demba Ba și Colțescu au vorbit mai bine de jumătate de oră și s-au împăcat, transmite în această seară Sport.ro

Demba Ba și Colțescu, împăcați de Ousmane N'Doye

Premier League
Hoții i-au spart casa unui jucător de la United în timpul meciului cu Brentford! Familia s-a ascuns
ACUM 29 MINUTE
"Mie îmi place pacea, vreau să râdem, să vorbim, cu respect și să fim oameni adevărați. Când am fost în România, am cunoscut multă lume acolo, știu cum merge România, știu oamenii. Dacă ceva se întâmplă cu cineva despre care știi ceva, trebuie să spui. Așa și cu Sebi. I-am văzut caracterul la meciuri. Arbitrii mei preferați se știu. Îi salut, că se știu ei: Sebi, Găman și Balaj. Nu-i ușor pentru Sebi", a spus N'Doye pentru sursa citată.
Astfel, N'Doye s-a implicat direct în medierea conflictului dintre Colțescu și Demba Ba, izbucnit săptămâna trecută la meciul dintre PSG și Istanbul Bașakșehir în UEFA Champions League: "Am aflat numărul lui Colțescu, i-am spus că sunt alături de el. Știu că nu e rasist deloc. A fost o neînțelegere. A vrut să arate spre bancă. Am vorbit cu Demba Ba. E prietenul meu foarte bun. Eu i-am dat pasa lui Demba Ba ca să dea primul gol la națională. I-am explicat și el a înțeles foarte bine. I-am dat numărul lui Sebi și i-am zis să-l sune, să vorbească. Fără televizor, fără nimic.
Din partea mea, era frumos să fac asta și am făcut. Demba e senegalez, la fel ca mine! Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis că Sebi e un om foarte bun, la fel și Colțescu despre Demba. Ei doi s-au înțeles", a explicat N'Doye.

N'Doye, mândru de ce a realizat în România, "țara lui"

Ousmane N’Doye a precizat că el personal nu a simțit niciodată ura de rasă cât timp a stat în România. De asta l-a convins și pe Demba Ba, care a înțeles greșit cuvântul folosit de brigada română de arbitri. Colțescu și-a acceptat greșeala, iar conflictul pare deja stins.
"Premiul pe care-l vreau eu e premiul de la Dumnezeu, nu vreau altul. Am fost sunat de jurnaliști de peste tot. Și cu ziare din Senegal, și de peste tot. Eu nu am văzut niciodată rasism în Romania. Lumea a fost șocată când a aflat ce am zis de România, e țara mea! I-am explicat și lui Demba Ba. El a spus că nu a auzit nimic urât de la Colțescu, dar crede că nu trebuia folosit cuvântul 'negru' pe stadion. El nu a zis că e rasism. A spus că nu poți să folosești cuvântul ăsta pe stadion. Și Sebi a înțeles lucrul ăsta. Nu cred că e problemă mare, pur și simplu oamenii nu au înțeles. A fost un pic tare, așa, sânge de român, cald, așa!", a încheiat N'Doye cu Sport.ro.
Premier League
Tomas Tuchel înaintea derbyului cu Tottenham: "Chelsea este obosită fizic și mental!"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Avem antrenor la echipa națională! Federația Română de Fotbal s-a decis asupra noului selecționer
ACUM 2 ORE