Poliția catalană i-a arestat ieri pe Josep Maria Bartomeu (fostul președinte al Barcelonei), Oscar Grau (CEO) și Roman Ponti (avocatul clubului). Reținerea oficialilor face parte din dosarul "BarcaGate", unul început în urmă cu un an, care părea închiat la un moment dat.
Pe 17 februarie 2020, jurnaliștii de la Cadena Ser (post de radio catalan) au dat publicității rezultatele unei investigații și au scos la iveală o serie de nereguli, acuzând conducerea Barcelonei de corupție. S-a presupus că suma uriașă încasată de I3 Ventures, numele companiei angajate de clubul blaugran, s-a datorat faptului că aceasta nu se ocupa doar cu apărarea imaginii clubului pe rețelele de socializare, ci mai ales de protejarea imaginii conducerii administrative, în frunte cu președintele Josep Maria Bartomeu. Pentru asta, contestatarii board-ului de atunci de la Barcelona au fost atacați pe site-urile de socializare prin inermediul unor conturi false, totul fiind orchestrat de cei de la I3 Ventures, scopul final fiind câștigarea unui nou mandat de președinte al Barcelonei de către Bartomeu.
Mai mult, Cadena Ser susține că I3 Ventures a lansat atacuri și împotriva jucătorilor Barcelonei. Au fost vizați Leo Messi și Gerard Pique, cei mai vocali contestatari ai lui Bartomeu. Varianta aceasta a fost negată cu tărie de fostul președinte, care susține că firma a fost angajată strict pentru a gestiona conturile de social media. Suma contractului este, însă, de zeci de ori mai mare decât plătesc cluburile mari pentru astfel de servicii către firme specializate. Ca atare, chiar dacă nu ar fi vorba de "atacuri de gherilă online" împotriva contestatarilor fostului președinte, există suspiciunea de spălare de bani.
Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
IERI LA 08:06

Messi a vrut să plece de la Barcelona din cauza lui Bartomeu

În vârstă de 33 de ani, Leo Messi a transmis în vară un fax către clubul FC Barcelona, în care își manifesta dorința de a rezilia acordul În mesajul transmis clubului catalan, Leo Messi cere să fie activată clauza prin care poate părăsi formația la finalul fiecărui sezon, unilateral.
În cele din urmă, după săptămâni de negocieri și discuții, argentinianul a decis să rămână în Catalunya, deși relația lui cu Bartomeu era clar că e compromisă pentru totdeauna. După eliminarea rușinoasă din Liga Campionilor, cu Bayern, decarul Barcei a criticat vehement politica clubului și transferurile făcute. La fel a procedat Messi când gruparea de pe Camp Nou a renunțat la prietenul său Luis Suarez, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a clubului.
"Încercasem deja să îmi imaginez, dar azi am intrat în vestiar și m-a lovit cu adevărat. Va fi foarte greu să nu continuu să împărtășesc cu tine fiecare zi, atât pe teren, cât și în afara lui. Ne vei lipsi atât de mult. Am petrecut împreună atâția ani, am luat împreună atâtea prânzuri sau cine. Sunt atâtea lucruri pe care nu le voi uitat din tot timpul petrecut împreună. Va fi extrem de ciudat să te văd într-un al tricou și, mai mult decât atât, să te am adversar pe teren. Ai fi meritat un final de poveste potrivit pentru cine ești: unul dintre cei mai mari jucători din istoria acestui club, un jucător care a realizat mari performanțe, la nivel individual, dar și pentru echipă. Nu meritai să fii aruncat așa cum au făcut-o. Dar, adevărul e că nimic nu mă mai surprinde", a scris Messi pe pagina de Instagram, după ce Barcelona a renunțat la Suarez.
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
IERI LA 06:48
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
IERI LA 05:48